La Botte Gardiane

Een echt 100% made in France bedrijf, La Botte Gardiane.

la-botte-gardiane-logo-1442309897.jpg.png

In 1958 opgericht en gespecialiseerd in het vervaardigen van laarzen, schoenen en sandalen. Oorspronkelijk maakte het bedrijf alleen laarzen voor de “gardians”, de Franse cowboys in de Camargue, dat ligt tussen Nîmes en Montpellier in het Zuiden van Frankrijk. Deze specifieke handgemaakte laarzen voldeden aan de eisen van de “gardians”.

Ze zijn stevig, comfortabel en van hoge kwaliteit. Deze reputatie heeft La Botte Gardianen weten te behouden en in het atelier in Villetelle (Languedoc-Roussillon) worden naast de laarzen nu ook sandalen ,schoenen, tassen en riemen vervaardigd.

Deze worden van het beste (kalfs)leer gemaakt wat hoofdzakelijk uit Frankrijk komt, onder andere van Degermann, een leerbedrijf uit de Elzas die ook levert aan Hermes en Ralph Lauren. Dit speciale kalfsleer is zeer soepel en waterafstotend. Het wordt gekleurd op natuurlijke basis onder andere met rozemarijn.

e3e3c2b2732b257acc20a417671a5a50.JPG

In 2007 kreeg het bedrijf een speciale label Entreprise du Patrimonie Vivant van de Franse overheid. Dit label staat voor vakmansschap, passie, ambacht en made in France. In 2012 opende ze hun eerste winkel in Parijs. Al snel volgde de tweede in 2014.

Het atelier in Villanelle is te bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.labottegardiane.com

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s