De sportwagen Burton met als basis de Citroën 2CV

Via via kwam ik in contact met de Burton Car Company. Een autobedrijf van de broers Dimitri en Iwan Göbel en gevestigd in Zutphen. De twee hadden en hebben een grote voorliefde voor de 2CV oftewel de lelijke eend van het Franse merk Citroën.

De liefde ging zo ver dat ze van menig lelijke eend een nieuwe auto maakte en ombouwde tot een Pick-up of andere Lomax. Naast het sleutelen bouwde ze ook een 2CV shop op. Inmiddels is deze uitgegroeid tot één van de mooiste en succesvolste 2CV shops van de wereld.

IMG_5247

Het sleutelen en ontwerpen ging verder en in mei 2000 kwam de Burton op de markt, wederom gebouwd op het chassis van de 2CV. Deze Burton leveren ze kant en klaar maar kan ook zelf gebouwd worden. Voor nog geen 4500 euro heb je een bouwpakket waarmee je je eigen Burton in elkaar zet. Vandaag de dag is Burton Car Company de grootste sportwagenfabrikant van Nederland.

IMG_5249

Wil je nou eerst weten hoe zo’n Burton rijdt? En hoe je het ervaart om in zo’n auto een tourtje te maken? Dat kan want de Burton Car Company verhuurt de sportauto’s ook per dag. Kijk voor meer info op: https://www.burtoncar.com Op 21 mei van dit jaar houdt  Burton Car Company een open dag.

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

3 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s