Het girafje Sophie

SophieMenig klein kind in Frankrijk heeft of krijgt bij zijn geboorte het girafje Sophie. Sophie la girafe is een van natuurlijk rubber gemaakt klein speelgoed voorwerp. De verf die erop zit is ‘eetbaar’ waardoor je er lekker op kunt sabbelen en kluiven. Het beestje heeft een leuk piepje in zich, voelt zacht aan en is handzaam voor babyhandjes. In 1961 zag dit kleine girafje het levenslicht, waarna ze uitgroeide tot een must-have voor ieder Frans kind. Ook is het beestje vandaag de dag mateloos populair bij kids van menig popster, filmster of artiest. Elk exemplaar is uniek want elk girafje heeft een eigen nummer op één van de pootjes staan.

sophieVanaf de leeftijd van drie maanden van een baby stimuleert dit vrolijk uitziende girafje de vijf zintuigen, namelijk het gehoor, door het piepje wat in de buik van het girafje zit, de tast, het girafje voelt lekker zacht en is flexibel, de smaak, de verf is niet schadelijk voor de baby, de geur, en het zicht, de donkere vlekken op het girafje stimuleren het zien.

Op 25 mei 1961 werd dit girafje ontwikkeld door Monsieur Rampeau. Omdat het op die dag Sint Sophie dag is, kreeg het beestje de naam Sophie. In de jaren ’60 waren er voornamelijk boerderijdieren voorhanden als speelgoedbeest en dus koos Rampeau voor iets exotisch, de giraf. Sophie la girafe wordt nog steeds geproduceerd in Frankrijk door het bedrijf Vulli, gevestigd in Rumilly in de Haute-Savoie regio.

Sophie

In 2011 vierde Sophie la girafe haar vijftigste verjaardag. Om dit te vieren werd aan een aantal kunstenaars gevraagd om iets met de kleine Sophie te doen. Daarna werden deze kunstige girafjes verkocht, de opbrengst daarvan ging naar onderzoek ter bestrijding van kinderkanker.

sophie

Sophie

Voor meer info over dit guitige beestje: http://www.sophielagirafe.fr/en/, www.vulli.fr

6 reacties op ‘Het girafje Sophie

  1. Pingback: Le-Blog | Recensie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s