De (tennis)snaren van Babolat

Ik tennis al een aantal jaren. Het merk Babolat ken ik daardoor van de tennisrackets, maar dat ze ooit begonnen zijn met de snaren die in die tennisrackets horen, wist ik niet. Daarnaast nooit geweten dat Babolat een Frans merk is. We blijven ontdekken.

2016_Pure Aero Face_HR

Pierre Babolat ontwikkelt in 1875 in Lyon de eerste tennisracketsnaar van darm. De ontwikkeling gaat door en 50 jaar later komt de VS snaar op de markt. In die tijd, zo rond 1925, zijn er al vele grote tennissers, waaronder Rene Lacoste, die allemaal graag willen spelen met rackets met VS snaren van Bablolat vanwege hun hoge kwaliteit. De VS kwaliteit wordt een maatstaf voor snaren binnen de tenniswereld.

2016_Pure Aero pers2_HR

In de jaren ’50 van de vorige eeuw worden de snaren niet langer meer gemaakt van darmen, maar van synthetisch materiaal. Ook komt Babolat met allerlei producten op de markt voor het onderhoud van je snaren. Gekscherend wordt dat ‘het Baboliseren’ van je snaren genoemd. In de loop der jaren ontwikkelt Babolat verder aan de kwaliteit van de snaren en ontwikkelen ze bespannings-apparaten voor tennisrackets. Veel beroemde tennissers, zoals Yannick Noah en Pete Sampras, spelen met een racket bespannen met Babolat snaren.

Schermafbeelding 2015-09-13 om 14.22.43

Meer dan 100 jaar later, vanaf het moment van het introduceren van de tennisracketsnaar van darm door Babolat, lanceert Babolat in 1990 haar eerste tennisracketframe. Zo’n 5 jaar later lanceren ze ook badmintonrackets en in 2001 komen ze met tennisballen op de markt. Nog weer 2 jaar later kan je je als tennisser ook begeven op Babolat tennisschoenen. Babolat is vanaf 2003 leverancier van allerlei producten op tennisgebied en vele grote tennissers, zoals Rafael Nadal, spelen met een Babolatracket. Babolat was al groot door het bedenken van de tennissnaar van darm, maar heeft haar imperium alleen maar uitgebreid en is nu een niet meer weg te denken speler binnen de tenniswereld.

Schermafbeelding 2015-09-13 om 14.29.39

Meer weten over de producten van Babolat? Kijk op www.babolat.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: