Decoratieve Franse worsten en kazen

Al weer meer dan een jaar geleden schreef ik al eens een blogartikel over haar, de Française Catherine Kerboul van Maison Cisson. Een atelier in gebreide Franse worsten in allerlei soorten en maten. De saucissons die onderdeel zijn van de Franse charcuterie. Alleen zijn deze decoratief, niet aan bederf onderhevig en wordt je er ook niet dik van. Gewoon leuk om op te hangen in de keuken.

logo-vichy-544x544

Catherine Kerboul bedacht namelijk de Saucissons de France van 100% tricot. Hoe grappig is dat. Toen Catherine in 2015 over een Provençaalse markt liep en ze net een artikel had gelezen over dat breien weer helemaal terug was kwam ze op het idee om worsten te gaan breien in plaats van sjaals.

Maison_Cisson_Collection_2016 - copie
Prachtig van kleur en leuk te combineren

Ze bestudeerde de originele worsten zorgvuldig en ging aan de slag met breipennen en wol. Na veel oefenen, geholpen door haar zus, was het resultaat eindelijk daar en ontstond er een kleine collectie. Zo is er de Rosette de Lyon, de droge worst van de Ardèche, worst met noten uit de Perigord en de Chorizo ​​uit de Pays Basque. Elke worst heeft zijn eigen mooi ontworpen banderol/etiket en wordt geleverd in een mooie verpakking.

14-juillet-saucissons-tricotes-MAISON-CISSON-544x544
Speciale worsten voor 14 juli.

Nu zijn er naast de handgemaakte worsten ook gebreide kazen. Vooral de verpakkingen van die kazen zijn erg origineel en bijzonder.

Schermafbeelding 2019-01-03 om 14.48.51Schermafbeelding 2019-01-03 om 14.53.08Schermafbeelding 2019-01-03 om 14.53.03

Ondertussen zijn zowel de gebreide worsten als de kazen ook in menig winkel te koop in Frankrijk. Zie de winkel lijst op de website.

Te bestellen via https://www.maisoncisson.com

2 reacties op ‘Decoratieve Franse worsten en kazen

  1. Leuk en zeker sierlijk. Wat ik wel jammer vind is dat er tegenwoordig steeds meer etiketten op de spaanplaten kaasdoosjes worden geplakt. Ik vind de deksels met ingebrandde afbeeldingen leuker. In Frankrijk heb ik een muur waar ik deze doosjes opplak, een decoratieve waarde dus.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: