Al weer meer dan een jaar geleden schreef ik al eens een blogartikel over haar, de Française Catherine Kerboul van Maison Cisson. Een atelier in gebreide Franse worsten in allerlei soorten en maten. De saucissons die onderdeel zijn van de Franse charcuterie. Alleen zijn deze decoratief, niet aan bederf onderhevig en wordt je er ook niet dik van. Gewoon leuk om op te hangen in de keuken.
Catherine Kerboul bedacht namelijk de Saucissons de France van 100% tricot. Hoe grappig is dat. Toen Catherine in 2015 over een Provençaalse markt liep en ze net een artikel had gelezen over dat breien weer helemaal terug was kwam ze op het idee om worsten te gaan breien in plaats van sjaals.

Ze bestudeerde de originele worsten zorgvuldig en ging aan de slag met breipennen en wol. Na veel oefenen, geholpen door haar zus, was het resultaat eindelijk daar en ontstond er een kleine collectie. Zo is er de Rosette de Lyon, de droge worst van de Ardèche, worst met noten uit de Perigord en de Chorizo uit de Pays Basque. Elke worst heeft zijn eigen mooi ontworpen banderol/etiket en wordt geleverd in een mooie verpakking.

Nu zijn er naast de handgemaakte worsten ook gebreide kazen. Vooral de verpakkingen van die kazen zijn erg origineel en bijzonder.
Ondertussen zijn zowel de gebreide worsten als de kazen ook in menig winkel te koop in Frankrijk. Zie de winkel lijst op de website.
Te bestellen via https://www.maisoncisson.com
Leuk en zeker sierlijk. Wat ik wel jammer vind is dat er tegenwoordig steeds meer etiketten op de spaanplaten kaasdoosjes worden geplakt. Ik vind de deksels met ingebrandde afbeeldingen leuker. In Frankrijk heb ik een muur waar ik deze doosjes opplak, een decoratieve waarde dus.
LikeGeliked door 1 persoon
Hoi Lucia, ik denk dat het opplakken van een etiket oude houten kaasdoosjes goedkoper is dan het inbranden. Kostenoverwegingen dus, of het mooier en leuker is, is de vraag. Gr. Mireille
LikeLike