Frans, tu comprends? De complete gids voor alledaags Frans

Frans, tu comprends? boek, Franse taal

Hoe zeg je in het Frans; ‘Gezellig dat jullie er zijn. Is ‘gezellig’ inderdaad onvertaalbaar, zoals wordt beweerd? ‘Je kunt me nog meer vertellen!’, is dat iets met raconter misschien? Waarom kun je in Frankrijk geen âllo zeggen als je iemand groet? Zitten is être assis, hebben we op school geleerd, maar ook als je het niet meer ziet zitten?

Marion Everink, bekend van onder meer Meer sjans met Frans, is terug met een nieuw boek: Frans, tu comprends? Het biedt een schat aan informatie als je alledaags Frans nodig hebt voor werk, studie of vrije tijd, ongeacht of je beginner bent of (ver)gevorderd. Je leert alles over die kleine venijnige woorden en uitdrukkingen, die vaak niet zo gemakkelijk te vertalen zijn. In plaats van een klassieke conversatiegids is ‘Frans, tu compres?’ een uit het dagelijks leven gegrepen verhaal, dus leuker om te lezen en gemakkelijker om te leren. In meer dan 40 Nederlands-Franse gesprekjes maak je kennis met Tom en Carolien, een jong Nederlands stel in de Dordogne, hun vrienden, buren en collega’s. Ga mee joggen met Carolien en Sylviane. Deel het verdriet van Christophe wiens relatie is stukgelopen en lach om Henk die het wijnpak niet open krijgt.

Het uitgebreide naslaggedeelte, de uitleg van essentiële grammaticaregels, thematisch ‘survival-Frans’ en handige weetjes over de juiste omgangsvormen maken dit boek indispensable voor iedereen die in Frankrijk eindelijk begrepen wil worden.

Een geweldig boek, een bijbel bijna, waar je elk moment van de dag even in kan lezen om je Franse kennis op te halen. Met leuke wist ik datjes, uitleg over gewoontes, woorden en erg handig de zinnen bijlage achterin het boek. Een handig naslagwerk, waar je nu al lekker in kunt neuzen en lezen. Met de kennis die je hieruit op doet sta je straks je mannetje of vrouwtje in Frankrijk. Zeker een aanrader voor iedereen die iets met de Franse taal heeft of je nou leraar, cursist of liefhebber bent. Een toegankelijk boek en erg prettig geschreven, het enige vreemde aan het boek is de titel; Frans, tu comprends? Hiermee tutoyeert de schrijfster mij en haar lezers, terwijl ze mij en ook haar lezers niet kent en het in Frankrijk zeker geen gebruik is om onbekenden te tutoyeren.

Het boek Frans, tu comprends? kost 29,99 en is te verkrijgen in de boekhandel of via www.scriptum.nl | ISBN 978 94 6319 073 2

7 reacties op “Frans, tu comprends? De complete gids voor alledaags Frans”

 1. Hoewel ik altijd erg mij best doe om te praten met de Fransen en ik ze vaak in grote lijnen best begrijp is er nog zoveel te leren van de Franse taal.Dit boek lijkt mij een fantastisch naslagwerk en leesboek en ik kan niet wachten om het te lezen dus zou ik het heel graag willen winnen.
  Met vriendelijke groet,
  Salutions.

  Debbie Braber

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh, dit boek zou ik erg graag willen winnen omdat de Franse taal
  spreken nog niet wil zeggen dat je de taal van de Fransen spreekt, juist díe woorden en zinnen die je niet in een woordenboek terug vindt!

  Geliked door 1 persoon

 3. Graag zou ik het boek winnen voor mijn kleindochter van 13 jaar.
  Ze vind de Franse taal erg leuk maar heeft moeite met de Franse docente op het gymnasium.
  Daarom denk ik, als oma, dat ze het boek enorm goed kan gebruiken.

  Like

 4. Ik leef ‘ik vertrek’. Ik ben zo’n vrouw wiens man een droom had: over bergen, vrijheid en croissantjes. Hij ging en bouwde een huisje in de buurt van de Pyreneeën en leerde spreken met een Franse tongval. Mijn dochter van 3,5 babbelt, na een jaar op de Franse crèche, al zo goed Frans dat we overwegen haar mee te brengen naar het Franse belastingkantoor 😉 Ik volg trouw 1x per week les, maar blijk te lijden aan taal-drempelvrees. Marions boek leest vast als een trein. Of TGV.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik zou het boek moeten winnen om direct door te geven aan mijn vriend die zonder een enkel woord frans te kunnen spreken naar frankrijk is verhuisd. Alle apps hebben hem alleen maar afgeschrikt om frans te leren 🇫🇷♥️

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: