Grands Crus proeven in de Beurs van Berlage Amsterdam

De zon staat aan de blauwe hemel, het lijkt wel voorjaar in Amsterdam. Ik zal er helaas weinig van meemaken, want ik heb een wijnproeverij in de prachtige Beurs van Berlage. Daar zal namelijk de zesde editie plaatsvinden van de unieke proeverij van de ‘Union des Grands Crus de Bordeaux’. Circa 100 top-châteaux zullen wijnen van het jaargang 2016 laten proeven. De proeverij wordt georganiseerd door Perswijn in samenwerking met De Bruijn Wijnkopers en de vereniging Commanderie de Bordeaux aux Pays-Bas.

Deze proeverij is een zeer zeldzame en unieke kans om zoveel Grands Crus van de Bordeaux bij elkaar te zien en ook te kunnen proeven. Daarnaast kan je direct in contact komen met het huis. In negen van de tien gevallen staat er een communicatie-medewerker van het huis achter de tafel bij het desbetreffende chateau. Bij grote interesse kan je een bezoek brengen aan het chateau van zo’n mooie Grand Cru. Menig jaar kunnen wij in de Médoc een van de huizen van Grands Crus bezoeken.

Zo hebben we al eens een bezoek gebracht aan Cantenac Brown en Pichon Longueville Comtesse de Lalande. Ook dit jaar hebben we weer mooie contacten gelegd om een bezoek te kunnen brengen aan een van de prachtige Grands Crus. Je ontmoet dan de mensen op het chateau zelf, je ziet de passie en enthousiasme en je komt in de ruimtes waar het echte werk allemaal gebeurd, het wijn maken. Als afsluiter krijg je dan ook nog de wijn zelf te proeven en met een beetje geluk meerdere jaartallen, om te vergelijken.

Daarom is de proeverij van de Union des Grands Crus de Bordeaux niet alleen uniek, maar je kan ook nog eens terechtkomen op een mooi chateau. Wanneer je nou een echte wijnliefhebber bent is eigenlijk een bezoek aan deze proeverij een must. En dat kan, want er zijn altijd twee sessies, eentje voor professionals en eentje voor particulieren. Iets om te onthouden voor volgend jaar!

Meer informatie: www.perswijn.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: