Jeu de boules banen veroveren Nederland

Je kent het wel, op de camping in Frankrijk, een spelletje jeu de boules spelen met daarbij een koud anijs drankje. Deze sfeer is nu ook te vinden in ons koude kikkerlandje. De jeu de boules banen schieten als paddestoelen uit de grond in Nederland. Het is het nieuwste uitje aan het worden, een balletje gooien met daarbij een hapje en een drankje en leuke muziek op de achtergrond. Sinds vorig jaar zijn dit soort banen onder andere te vinden in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Jeu de boules is van origine een Frans spel en verovert op dit moment Nederland. De spelregels zijn simpel, de grote ballen zo dicht mogelijk bij het kleine balletje gooien. Doordat het spel laagdrempelig is en daarbij de combinatie van een hapje eten en een drankje drinken is dit een nieuwe vorm van elkaar ontmoeten en gezellig iets doen met je vrienden, collega’s of familie.

De jeu de boules banen zijn daarnaast binnen, waardoor je het ook kunt spelen als het regent. En ze zijn tot ’s avonds laat open, waardoor het een uitje wordt voor de echte stap-avond. De prijs valt ook erg mee, voor 15 euro huur je al een baan voor 50 minuten. Het is gewoon weer eens wat anders dan bijvoorbeeld bowlen. Dus trek je Bretonse streepjestrui aan en zet je alpinopet op en speel een potje petanque in één van de boulesbanen hieronder en je voelt je een beetje in La Douce France.

De banen zijn onder andere in:

Amsterdam, Mooie Boules, Zeeburgerpad 3. Utrecht, JEU de boules bar, Paardenveld 3 en Rotterdam, Mooie Boules, Vijverhofstraat 45 mooieboules.nljeudeboulesbar.nl

Binnenkort opent Mooie Boules ook banen in Eindhoven, Delft en Amsterdam West.

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s