Bistro en aperitiefbar Jeanpagne Leiden

Bistro en aperitiefbar Jeanpagne in Leiden, een gezellige ontmoetingsplek noemen ze zichzelf, nou dat is het ook. Een plek waar je ongedwongen met familie, vrienden of studiegenoten, want je bent wel in Leiden, kunt borrelen en eten. Wanneer je Jeanpagne binnenkomt stuit je meteen op de bar.

De pijpenla is in drieën gedeeld, voor dus de bar, daarna het restaurant gedeelte met zitjes voor 4 of 2 personen en achterin is de binnentuin met daaraan grenzend de open keuken. Het woord binnentuin is een groot woord want je ziet nergens iets wat ook maar op een tuin lijkt, maar goed. De inrichting van Jeanpagne is modern klassiek met Thonet stoelen en een houten vloer. De binnentuin heeft leuke Portugese tegels op de grond, dit natuurlijk om dat tuin-/ buitengevoel nog eens te benadrukken.

Zowel de lunch- als dinerkaart bevatten erg veel Franse gerechten. Zo vind je er rillettes de canard, croque madame en croque monsieur, steak tartare, Franse uiensoep, veel soorten Franse kaas, boef bourguignon, coq au vin, entrecote en natuurlijk de tarte tartin. Maar bij Jeanpagne hoef je niet perse te lunchen of te dineren je kan er ook erg gezellig borrelen met allerlei Franse happen zoals charcuterie en Franse kazen. De wijnkaart is voortreffelijk met onder andere Franse en Italiaanse wijnen.

De sfeer bij Jeanpagne is heerlijk ongedwongen en het personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Deze bistro & aperitiefbar heeft aan de voorkant een terras waar je heerlijk aan het water kunt zitten. Ze zijn dagelijks open vanaf 12:00 uur en serveren ook heerlijke koffie met madeleines.

Jeanpagne hoort zeker een plek te krijgen in het blogartikel 5 Franse hotpsots in Leiden.

Jeanpagne | de Nieuwe Rijn nummer 27 | Leiden | jeanpagne.nl

 

Beeldmateriaal: Jeanpagne, Van Franse bodem en Daniëlle Reizevoort.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s