Het verhaal achter Irene de Waal van French Food stories

Van Franse Bodem is altijd op zoek naar personen die iets doen met Frankrijk, de verbinding leggen en ideeën opdoen, alsook elkaar inspireren en van elkaar leren. Degene die dat ook doet is Irene de Waal. Zij schrijft namelijk foodblogs voor onder andere de website www.frankrijk.nl.

image1.jpeg

Irene de Waal is online content specialist op het gebied van reizen en eten en schrijft voor magazines als Libelle, Ouders van Nu en Smaak van Italië. Haar grote passie is Frans eten en vooral ook het verhaal achter de Franse gerechten. Irene studeerde Franse Taal en Cultuur en studeerde af met een scriptie over het ontstaan van de Franse keuken. Haar kookkunsten leerde ze op de kookschool La Cuisine Française en bij hét kookinstituut van Parijs, Le Cordon Bleu.

De liefde voor Frankrijk, de Franse keuken en het schrijven was de link om een blog te beginnen en http://www.frenchfoodstories.com op te richten. Ze ziet het blog ook als een mooi visitekaartje voor haar online contentwerk.

image2.jpeg

Omdat er al zoveel websites zijn op het gebied van Frans eten, combineert Irene haar receptenblogs met artikelen over Franse hotpsots in zowel Nederland als Frankrijk en wijst ze je bijvoorbeeld op de 5 weetjes over de croissant.

De recepten die ze publiceert, verzint ze zelf. Ze haalt haar inspiratie uit Franse magazines en van Franse foodblogs. De recepten worden eerst thuis uitgeprobeerd voordat ze een plaatsje krijgen op de mooi vormgegeven site.

Neem gerust een kijkje op www.frenchfoodstories.com en geheid dat je geïnspireerd raakt door Irene en lekker aan de slag gaat met één van de recepten op haar blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: