5 Franse hotspots in Leiden

Franse hotspots Leiden

Wat doe je als eigenaar van dit blog wanneer je zoon in Leiden studeert? Juist, dan ga je op zoek naar de Franse hotspots in deze stad. Hieronder vijf Franse hotspots in Leiden.

Franse delicatessen bij De Fransoos, Doezastraat 8

10734150_870534766303513_7169340027001541334_n.jpg

Sinds 2011 heeft Ed Chavernac, geboren en getogen in de Lot-en-Garonne deze Franse oase midden in Leiden, met een ruim assortiment verse en authentieke Franse producten. Hij heeft onder andere de heerlijke siropen van Eyguebelle. Aangevuld met exclusieve Mediterraanse  delicatessen, Hollandse kaas vers van ’t mes en een ruime keuze in belegde broodjes. defransoos.nl

Frans brood bij Mamie Gourmande, het Gangetje 14

Schermafbeelding 2018-12-27 om 17.19.25.png

Een stukje Frankrijk in Nederland, daarvoor ga je naar boulangerie Mamie Gourmande aan het Gangetje op nummer 14 in Leiden. De bakkers, de ingrediënten en de spreektaal, alles is er Frans. Lees hier het blogartikel dat ik al eens over Mamie Gourmande publiceerde. Tegenwoordig hebben ze ook een filiaal op de Hogewoerd 128, L’Atelier de Mamie Gourmande, open van dinsdag t/m zaterdag van 08.00 – 15.00 uur.

Frans eten bij Restaurant Malle Jan, Nieuwsteeg 9-11

Ze hebben een Frans georiënteerde kaart met onder andere kikkerbillen, eendenborst en Tarte Tartin. Het stokbrood komt van Mamie Gourmande en de kazen van Fromagerie Bon. Elke zondag hebben ze live Jazz vanaf 18.00 uur. bistromallejan.nl

Franse kazen bij Fromagerie Bon, Oude Rijn 1

27654775_916050055236342_119052323850918369_n.jpg

Deze (Franse) kaaswinkel bestaat nu drie jaar en heeft een mooie collectie Franse kazen zoals Bleu de Basque, Munster, Langres, Epossen, Tomme Espelette, Tete de Moin en Morbier. Ook kan je er terecht voor proeverijen. fromageriebon.nl

Franse thee van het merk Mariage Frères bij Exclusivithee, Nieuwe Rjin 36

Deze Francaise heeft een klein hoekje in de wijnwinkel La Bordelaise waar ze de 130 soorten Mariage Frères thee heeft uitgestald. Ook heeft ze mooi zeezout en Franse bodyproducten. Ze was eens gastblogger op dit blog. Lees hier haar blog. exclusivithee.nl

5 reacties op ‘5 Franse hotspots in Leiden

  1. Heerlijk al dat lekkers en voor mij zo dichtbij. Bij Malle Jan is het gezellig en goed eten weet ik uit ervaring en Mamie Gourmande kan ik ook niet voorbij lopen zonder een lekker broodje te halen. Nu is het de tijd om de andere winkels te leren kennen.

    Geliked door 1 persoon

  2. De Fransoos komt uit Lot-et-Garonne, niet ‘en-Garonne’, Malle Jan is niet het restaurant met de meest Franse kaart in Leiden en als een pop-up-restaurant niet (meer) open is, zou ik hem niet bij hotspots laten staan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s