Uit de oude doos!

Parijs
Uitgeverij Ploegsma te Amsterdam

Regelmatig bezoek ik de plaatselijke kringloopwinkel en eigenlijk neem ik altijd wel iets mee. Sinds ik het blog heb struin ik ook naar Franse kookboeken en andere lectuur over La Douce France. Zo kwam ik laatst dit boek tegen. Het boek deed mij denken aan een tweetal boeken die wij zelf al thuis in de boekenkast hebben staan en ook een getekende omslag hebben. Boeken uitgegeven door de Uitgeverij Ploegsma te Amsterdam.

Parijs

Parijs

Parijs, de mensen en bouwkunst in de Franse hoofdstad

Het boek over Parijs stamt uit 1980 dus al zo’n 34 jaar oud. Het boek bevat alleen maar zwart-wit tekeningen met daarbij een korte toelichting over de gebouwen en andere bezienswaardigheden in de stad. De plekken in de stad zijn nog steeds dezelfde alleen sommige omschrijvingen kloppen niet helemaal meer. De tijd heeft zijn werk gedaan in positieve of in negatieve zin. Sommige plekken zijn opgeleefd en zijn nu helemaal hip, andere, die toen in de jaren ’80 hot waren, zijn nu wat “vergaan”. Maar de meeste dingen blijven overeind staan in deze stad, een stad die eigenlijk een museum op zich is maar die betekenis krijgt door de mensen die er wonen en werken.

Parijs

Parijs

Zo’n vondst blijft leuk en meestal kan ik het voor een heel klein bedrag meenemen. Zo’n boek vertelt een verhaal, niet alleen over het onderwerp wat voorop de kaft staat, maar geeft ook een periode en een tijdsbeeld aan. Het is mooi om te zien hoe dingen veranderen of juist helemaal niet. Tegenwoordig is Parijs helemaal hip en hot. Twee websites heb ik al eens eerder genoemd hier op mijn blog, zie hier. Maar er is nog een leuke site over Parijs namelijk www.parijsonline.nl

Wat mij trouwens erg leuk lijkt om een keer te doen is om met dit boek en het boek uit het artikel De cirkel is rond naar Parijs te gaan en de plekken op te gaan zoeken uit deze boeken en op dezelfde plek dezelfde foto te maken, een soort kijk en vergelijk!

Op naar de volgende vondst!

Parijs

 

Parijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s