Achtervolging

IMG_1865

Eerder op dit blog heb ik al eens een stukje geschreven over het feit dat mijn blog en de onderwerpen mij achtervolgen oftewel ik kom en zie ze overal voorbijkomen.

Ook nu weer tijdens de opening van FG Food Labs afgelopen woensdag. Daar zag ik natuurlijk de Le Creuset pannen staan maar ook de Opinel messen. Tijdens de opening waren er namelijk allerlei leveranciers aanwezig van onder andere wijn, kaas en ijs en stond er Koksmesexpert met Opinel messen. Op de tafel lagen ook prachtige koksmessen uit Japan uitgestald, vlijm scherp.

Het Opinel mes is bekend om zijn simpele in en uitklap-systeem en het feit dat je door een draai aan de buitenring het mes kunt vastzetten. Nou is het zo dat door dat systeem er maar weinig koks met het Opinel mes werken omdat het niet hygiënisch genoeg is. Tussen de gleuf in het handvat en tussen het draaimechanisme kunnen zich allerlei bacteriën ontwikkelen. Maar daar heeft Opinel nu iets op gevonden. Ze hebben een prachtige lijn ontwikkeld waarbij de messen aan 1 stuk zijn, dus niet in en uitklapbaar. Deze lijn is er in verschillende soorten en maten en kleuren.

IMG_1864

Wat mij ook zo aanspreekt zijn de simpele bruine verpakkingen met grijs blauwe, rode of paarse opdruk. Goede duidelijke typografie, strak en helder .

IMG_1866

tekst en beeld: ©vanfransebodem – Mireille den Hartog

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s