Boek Frankrijk Puur leidt je naar de krochten van La Douce France

Het reisboek ‘Frankrijk Puur’ is het eerste boek van Martijn Joosse. Een boek over het pure Frankrijk naar onbekende gebieden. Het zal denk ik niet bij één boek blijven gezien de bijzondere bestemmingen en de prachtige foto’s. Dat smaakt namelijk naar meer.

boek-open-midden-brantome-1-1280x768.jpg

Frankrijk Puur beschrijft 50 bestemmingen, veelal in het binnenland van Frankrijk, de kustgebieden komen er wat bekaaid af, maar dat zijn volgens mij ook niet de gebieden die Martijn veel bezoekt. Bij elke bestemming geeft Martijn 3 tips voor dingen in de nabije omgeving die je kunt gaan ontdekken.

boek-open-midden-route-1-1280x768.jpg

Het boek is opgedeeld in de vier seizoenen. Bezoek bijvoorbeeld in de lente de Gorges du Verdon in de Var en maak daar een dagdurende roodtrip. Een zeer mooi gebied weet ik uit ervaring. De tip die Martijn geeft, bezoek ook het Plateau de Valensole met zijn mooie lavendelvelden, is voor mij dan weer nieuw. Fiets in de zomer de fietsroute Passa Païs in het departement Hérlaut, een bijzondere route over een oud spoorlijntje van ongeveer 80 km. Eet in de herfst bij een Bistrot de Pays in het gehucht in Aizac met prachtig uitzicht op de uitgedoofde vulkaan en die dit gebied in de Ardéche rijk is.

Het label Bistrot de Pays is een concept waar een goede maaltijd voor een redelijke prijs centraal staat. Je ondersteunt met je bezoek ook nog de plaatselijke economie. Kijk voor meer info op bistrotdepays.com 

boek-open-midden-route-1-1280x768.jpg

Reis in de winter af naar Lille en breng een bezoek aan La Piscine in Roubaix, een museum voor beeldhouwkunst gevestigd in een oud zwemba™d. Dit jaar is Lille trouwens Design Wereldhoofdstad tot december 2020. Binnenkort publiceer ik daar een artikel over. Achterin het boek beschrijft Martijn drie roodtrips waarbij hij de 50 bestemmingen aan elkaar koppelt.

Het boek heeft een mooie vormgeving, ziet er aantrekkelijk uit en leest makkelijk. De Franse driekleur komt terug in de typografie. De cover is gelukkig niet zo stereotype Frans, zoals een oude fiets met lavendel achterop voor een huis met luiken.

front-1

Frankrijk Puur staat vol met prachtige foto’s waar trouwens weinig mensen op staan. Zo krijg je een beetje het gevoel alsof Frankrijk onbevolkt is en alleen uit mooie landschappen bestaat. Terwijl ook de Fransen het land maken en sfeer geven. Desalniettemin is het een prachtig boek met veel informatie en extra tips. Deze, in eigen beheer uitgegeven uitgave, is een must-have voor degene die op avontuur wil en het echte Frankrijk wil ontdekken.

Het boek is te bestellen voor 24,99 via frankrijkpuur.nl  Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel (bijv. Libris-winkels) of online winkels als Bol.com en Bookspot bestellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s