Tour d’Haarlem, Haarlemse Franse (eet)hotspots

Carina Stoop, een trouwe lezeres van mijn website, attendeerde mij op een nieuwe Franse hotspot in Haarlem, namelijk de online taartenwinkel van de Française Andrea Langlois. Die tip was meteen een mooie aanleiding om een artikel te schrijven, genaamd Tour d’Haarlem oftewel Franse (eet)hotspots in Haalem.

Schermafbeelding 2019-12-20 om 22.28.21

Toen ik mijn blog/website nog maar net had, begin 2014, werd ik uitgenodigd om bij de opening te zijn van het Franse restaurant Toujours. Samen met nog een tiental foodbloggers en andere genodigden proostten we op de opening. Het interieur is in de loop der tijd wat verandert, maar de kwaliteit van het eten is onverminderd gelijk gebleven.

Schermafbeelding 2019-12-20 om 22.38.17.png

Omdat ik toch, toen in het najaar van 2014, in Haarlem was, kon ik meteen langs bij Café Colette, nog zo’n lekkere Franse hotpsot in Haarlem. Meer een bistro dan een café waar je overheerlijke gegrilde kip kan eten. De inrichting voert je even naar Parijs, deze is tijdloos met de lange banken, de thonetstoeltjes, het Franse plafond en de witte metrotegels.

Schermafbeelding 2019-12-20 om 22.47.39.png

De online Franse taartenwinkel van Andrea Langlois, https://www.ohlalacharlotte.com; zij is Française van Braziliaanse afkomst. Na een studie sociale economie en 9 jaar als lerares gewerkt te hebben, besluit ze iets creatiefs te gaan doen. Ze gaat naar Le Mans en haalt daar haar diploma voor patisserie.

Schermafbeelding 2019-12-20 om 23.03.02.pngDe inmiddels 43-jarige Andrea wordt verliefd op een Nederlandse man en ook op ons landje zelf. Eind 2018 begint ze met haar online webshop Oh là là, Charlotte! Patisserie. Andrea bakt taarten voor verjaardagen, trouwerijen of andere festiviteiten. Bij het zien van de beelden op haar website loopt het water je in de mond.

Schermafbeelding 2019-12-20 om 22.29.04

Net geopend: Petite brasserie Monsieur Rouge https://www.monsieurrouge.nl/nl/. De keuken is open en het interieur Frans. Wit met zwarte tegelvloer, veel zwart, kleine ronde tafeltjes en rieten terrasstoeltjes. Eigenaar Marcel kookt dagelijks een plat du jour, dat kan bijvoorbeeld een verse uiensoep of een heerlijk Coq au vin zijn.

Schermafbeelding 2019-12-20 om 22.50.08.png

Restaurant La Foule is een table d’hôte bistro. Hier geniet je van woensdag tot en met zondag, naast de gewone kaart, van wisselende gerechten voor maar € 10,-. http://lafoule.nl/table-dhote/

2 reacties op “Tour d’Haarlem, Haarlemse Franse (eet)hotspots”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: