Grands Crus verzamelen zich in Beurs van Berlage

Afgelopen maandag was weer de jaarlijkse wijnproeverij van de Grands Crus de Bordeaux. Zo’n 100 chateau’s uit de Bordeaux waren neergestreken in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Altijd een hoogtepunt van het jaar, zoveel mooie grote Franse wijnhuizen uit de Bordeaux-streek bij elkaar. En er mag geproefd worden. Tijdens deze zevende editie was dat het wijnjaar 2017.

Sommige wijnen waren al op dronk, terwijl bij anderen nog de nodige taninnes aanwezig waren. De ene wijn was vlak en de andere mooi rond. Er waren er met een mooi bouquet, anderen met een goede afdronk. Zoveel wijnen en zoveel smaken.

Het leuke van deze proeverij is, naast het proeven van de wijn, de kans om direct met de producenten in contact te komen. Er worden dan ook de nodige visitekaartjes uitgedeeld.   Een bezoek brengen aan een mooi chateau bijvoorbeeld in de Médoc is altijd een hoogtepunt van een bezoek aan die streek. Dat zullen we dan ook zeker dit jaar weer gaan doen. Misschien gaan we wel even langs bij Dominique Befve van Chateau Lastombes (Margaux) of Chateau Giscours of Chateau Léoville Barton.

Dominique Befve van Chateau Lastombes (Margaux) greep trouwens de kans om met de nieuwe ambassadeur van Frankrijk in Nederland, monsieur Luis Vassy op de foto te gaan. Dominique en Luis proosten samen op het succes van deze proeverij en natuurlijk op alle mooie wijnen en huizen die er aanwezig waren.

Deze geweldige proeverij, die georganiseerd wordt in samenwerking met Wijnkoperij Okhuysen, De Bruijn Wijnkopers en de vereniging Commanderie de Bordeaux aux Pays-Bas, was ook afgelopen maandag weer druk bezocht door professionals. ’s Middags konden particulieren komen proeven van de heerlijke Grands Crus. Ik sluit de proeverij altijd af met een heerlijk koude zoete Sauternes-wijn.

IMG_8532

Ook een keer naar deze geweldige wijnproeverij? Houd dan de website van Perswijn in de gaten of abonneer je op hun nieuwsbrief. A la prochaine!

 

 

Een reactie op “Grands Crus verzamelen zich in Beurs van Berlage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s