De 5 Franse favorieten van Winni

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen.

Deze keer de 5 Franse favorieten van Winni van Wier, een trouwe lezer en volger van Van Franse bodem. 

image0

Keramiek van de lokale potteries

Overal waar ik kom in Frankrijk heb ik een doel.. mijn rustieke servies aanvullen en dan het liefst met keramiek van de lokale potteries en nog liever ter plekke voor mij gemaakt! Zo heb ik prachtige borden en diepe borden uit de cevennes van een kunstenares die ze verkocht op de lokale markt. Ben bij haar thuis geweest om een set uit te zoeken in Saint Andre de Roquepertuis. De grote ovenschaal komt uit Mons in de Var. Ook leuke potteries in Domme in de Dordogne.

158693-3251241017204_1_g

Beurre de karate van Petit Marseillais

Mijn andere doel is de Pharmacies in Frankrijk waar ze spullen hebben waar ik blij van word. Zo kom ik altijd thuis met een voorraad Nuxe . En dan het liefst huile sec prodigieuse florale!! Je ruikt Frankrijk. Voor de minder gevulde knip slaag ik veelal in de vele supermarkten voor producten van Petit Marseillais en dan met name de heeerlijke overdadige beurre de karite voor super droge huid zomers na een dagje zee!!! Kost misschien €4,00 hooguit.

Unknown.jpeg

Eau de roses van Christian Lenart

Het prachtige flesje rozen water staat niet alleen leuk in je badkamer maar is ook 99,9% natuurlijk en heeeel mild en verfrissend de hele dag door!

images

Messen van Laquiole en Opinel

Nou ja duidelijk dat ik nooit het pand verlaat zonder  een zakmes van Laguiole om m’n worstje te snijden en een appeltje te schillen. Uiteraard de hele messenset thuis en ook een Opinelletje of 3 ontbreken niet!!!

Kan nog uren doorgaan want ik heb het nog niet eens gehad over de foodafdeling in de supermarche.. OMG!! M’n voorraadkast staat er vol mee! Van de galettes van St Michel met Sel Guerande tot de blikjes van Puget met tijm en rozemarijn tot escargots tot blikken cassoulet au porc tot…. nou ja je weet wel🥴🇫🇷

Grote groet, Winni

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

4 reacties op ‘De 5 Franse favorieten van Winni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s