De 5 Franse favorieten van Anne (EVDM Agency)

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen.

Deze keer de 5 Franse favorieten van Anne van der Wal, zij is PR manager bij EVDM Agency die o.a. de PR verzorgt voor het Amsterdam Wine Festival. Haar interesse voor Frankrijk kreeg ze mee van haar moeder, die afgestudeerd lerares Frans is. Tijdens haar studie volgde ze extra Franse lessen en deze zomer hoopt ze voor langere tijd in Frankrijk te kunnen gaan wonen.

Unknown

1. Dix pour cent
Deze serie begon ik in eerste instantie te kijken omdat ik mijn luistervaardigheid Frans een beetje wilde opkrikken, maar al snel was ik zo verslaafd dat ik de drie seizoenen binnen een week of 2, 3 er doorheen heb gejaagd. Jammer, want het is nog even wachten op het vierde (en laatste, helaas) seizoen. Dix pour cent gaat over een Frans agentschap. Alle agenten hebben hun eigen sores, maar elke aflevering staat er ook het verhaal van een door het agentschap vertegenwoordigde acteur centraal.

LAMAZTOOTHBG_large.JPG 2. Alle beauty producten van Lamazuna
Ik probeer steeds bewuster te leven en daarbij hoort ook dat ik steeds minder ’troep’ op mijn huid wil smeren. Na lang zoeken heb ik een heel fijn, en bovendien Frans, merk gevonden die tegemoetkomt aan mijn wensen. Lamazuna heeft werkelijk van alles, zoals shampoo bars, body butter, tandpasta, gezichtsreiniging en wasbare watjes. En het ziet er ook nog eens leuk uit! 

images-3.jpeg

3. Embryolisse Lait-Crème Concentre
Een breed uitgemeten Frans product in de media, maar deze crème blijft zo fijn dat ik hem hier echt moet noemen. Ik piep altijd even de Franse drogisterij in om een voorraadje in te slaan.

images-1

4. JOONE Paris
Franse merken lijken heel erg aan het nadenken te zijn over hoe ze de wereld een stukje mooier kunnen maken en doen dat het liefst met producten van eigen bodem. JOONE Paris is zo’n merk dat open is over het hele proces van haar product: luiers. Elke stap in de productieketen wordt verantwoord en JOONE fans kunnen precies zien hoe de verkoopprijs is opgebouwd. Naast dat de luiers gewoon heel goed zijn, vind ik dit ook een heel mooi initiatief. Dat mogen meer merken doen!

IMG_79555. Wijn
Ik hou ontzettend van Franse wijnen en de cultuur eromheen en probeer dan ook graag nieuwe dingen uit. Op het Amsterdam Wine Festival wordt het Franse joie de vivre even naar Nederland gehaald.

 

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s