De 5 Franse favorieten van Marieke (France.fr)

Deze keer de 5 Franse favorieten van Marieke Smits. Geboren in Nederland maar getogen in Frankrijk is la Douce France haar tweede thuisland. Door haar werk in de PR voor het Frans Bureau voor Toerisme komt ze regelmatig in haar geliefde Frankrijk.

Unknown.jpegMayonaise de Dijon​

De perfecte balans tussen zurig en romig. Er gaat niks tegen echte Franse frietjes (die dunne) met een flinke klodder van deze mayonaise. In de betere supermarkten in Nederland kun je het soms kopen maar er gaan stee vast een paar potten mee als ik in Frankrijk ben geweest.

 

images.jpeg

 Chanel Chance Eau Fraiche

Al jaren mijn go-to geur. Ik heb er altijd een fles van in de kast staan en als het op is denk ik vaak: nu ga ik voor iets anders. Maar eenmaal in de parfumerie kan niks tippen aan deze heerlijke frisse geur. Het ruiken ervan heeft voor mij echt een Marcel Proust effect 🙂

stok in mand.jpg

Baguette

Maar dan wel de echte Franse. Met een beetje boter en jam bij het ontbijt, om sausjes met op te vegen of bij een stukje kaas. Onmisbaar bij een echte Franse maaltijd. In Nederland koop je de echte Franse baguette (en heerlijke gebakjes) bij Le Fournil de Sebastien in Amsterdam.

 

images.jpeg

​ Nuxe huile prodigieuse

Voor je lichaam of je haar, deze olie doet wonderen en ruikt ook nog eens heerlijk. Ik ben ook groot fan van de nieuwste geur: florale.

106.jpg

 Le Fabuleux Destin D’Amelie Poulain

Er is volgens mij geen film die ik zo vaak heb gezien als deze. Toen hij voor het eerst in de bioscoop te zien was ben ik er minstens 3 keer naartoe geweest. Later heb ik de dvd gekocht en nog regelmatig opgezet. Zo’n heerlijke feel good film!

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

Een reactie op “De 5 Franse favorieten van Marieke (France.fr)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s