De 5 Franse favorieten van Willy (Business France)

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen. Dit keer de 5 Franse favorieten van Willy Bakker, zij is trade advisor fashion & lifestyle bij Business France.

Willy: “Ik heb Frans en Nederlands gestudeerd en ben dus docente maar dat heb ik nooit gepraktiseerd. Ben eigenlijk direct het bedrijfsleven ingegaan. Daarna meer dan 20 jaar distributeur van internationale kledingmerken geweest. Ik heb toen gek genoeg veel meer met Italië gewerkt dan met Frankrijk. Ben altijd ondernemer geweest, een merkenbouwer, ik zie nieuwe dingen in het buitenland en probeer die te vercommercialiseren in eigen land. Bij Business France promoot ik het Franse exportproduct en help Franse ondernemers op het gebied van fashion en lifestyle kansen te onderscheiden op de Nederlandse markt. Ik breng ze in contact met potentiële handelspartners”. 

Rhodia.jpg

Rhodia

Al sinds m’n kindertijd ben ik gek op papeterie. Frankrijk kent dit soort winkels nog met veel notitieboekjes, pennetjes, gummetjes etc.. Rhodia gebruikt de beste kwaliteit papier en bestaat al sinds 1934.

Unknown.jpeg

Sweater van Isabel Marant

Ik hou van jeans, sweaters en alles wat army is. De roze ‘faraway’ sweater van Isabel Marant is mijn absolute favoriet. Haar no-nonsense stijl spreekt mij enorm aan. Ze heeft het gedurfd om een kopie van de Stan Smith sneaker te maken en die heb ik zo vaak gedragen dat ik ze uiteindelijk met gaten in de zolen heb weg moeten gooien.

images-1.jpegPatisserie

Tijdens m’n studie heb ik in de zomermaanden bij Restaurant La Pesquière en Le Mazagran gewerkt, in de oude haven van St. Tropez. De desserts werden in die tijd nog door de bediening klaar gemaakt. Ik heb veel van die taarten moeten versnijden en iedere keer m’n vingers erbij afgelikt! Gelukkig maakt de beroemde bakker Micka nu mini’s.

images.jpeg

De onmisbare Franse pocket

Een betaalbaar alternatief waardoor iedereen de kans krijgt te lezen. Ieder genre komt aan bod. Delphine de Vigan is één van mijn favoriete schrijfsters.

nuxe.jpgNuxe

Frankrijk heeft prachtige beauty- en cosmeticamerken. Nuxe is er één van en deze douchegel, op basis van honing, is mijn absolute favoriet.

 

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

Een reactie op “De 5 Franse favorieten van Willy (Business France)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s