De 5 Franse favorieten van Margot

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen.

Deze keer de 5 Franse favorieten van Margot van der Velden

Margot: “Vanaf mijn geboorte kom ik al gemiddeld 4 weken per jaar in Frankrijk. Vroeger met mijn ouders en later met mijn eigen gezin. Toen ik 20 was heb ik 2 maanden op een Franse camping gewerkt.

Mijn voorkeur gaat uit naar het zuidoosten van Frankrijk, inclusief Corsica. We willen er later samen nog meer tijd gaan doorbrengen, waarschijnlijk met de caravan maar een vakantiehuisje in Frankrijk sluiten we ook niet uit.

Ook lees ik graag boeken die zich afspelen in Frankrijk en kijk ik graag Franse films. Ik spreek redelijk goed Frans en probeer dit verder te verbeteren door er dagelijks even mee bezig te zijn bijv. door dagelijks een testje van 4 vragen op nubeterfrans.nl te doen of het Franse journaal te kijken op TV5MONDE.”

 

Mijn Franse favorieten:

1-Provençaalse tafelkleden
Jaarlijks koop ik op een Franse markt één of meerdere tafelkleden, zowel voor binnen als voor buiten. Dit om de Franse sfeer mee naar huis te nemen.

tv5-monde

2: Franse media
Ik heb de app Radios France op mijn telefoon gezet. Hiermee kun je alle Franse zenders kunt luisteren. Mijn favoriet is Nostalgie. Van leuke nummers zoek ik met de app Shazam de titel en de artiest op en daarna voeg ik ze toe aan mijn playlist op Spotify.

Ook kijk ik Franse tv op de zender: TV5MONDE. Soms zijn er ook programma’s met Nederlandse ondertiteling. En op de website van TV5MONDE (https://apprendre.tv5monde.com/fr) kun je Franse filmpjes kijken en je kennis van de Franse taal verbeteren.Unknown-13-Reblochon
Op vakantie koop ik waar mogelijk altijd Reblochon. De kaas wordt geproduceerd in de Haute-Savoie. Reblochon wordt ook gebruikt in het winterse ovengerecht Tartiflette.

Unknown

4-Persillade
Ook neem ik altijd persillade mee terug naar Nederland. Dit is een Franse kruidenmix met o.a. peterselie en knoflook erin. Het is een heerlijke smaakmaker en kan in allerlei soorten gerechten gebruikt worden.

mpm_v09_32_01

5-Perrier
Op een Frans terrasje bestel ik graag een Perrier. Dit is bruisend mineraalwater. Het is ook bij de Albert Heijn te koop.

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s