De 5 Franse favorieten van Floor

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen.

Deze keer de 5 Franse favorieten van Floor, een trouwe volger en lezer van deze rubriek. Elke keer denkt ze bij zichzelf; ik kan eigenlijk ook wel 5 producten opnoemen die mijn favoriet zijn en die standaard mee naar huis gaan na een verblijf in La Douce France. Zo gezegd zo gedaan…hierbij!

Floor: “Ik ben volledig hoteldebotel op Frankrijk, met name op de Franse keuken. Meerdere keren per jaar verblijf ik in Parijs om me een slag in de rondte te eten en in de zomer vertrek ik naar de Vogezen, Normandië of de Bourogne om markten leeg te kopen en elke dag uitgebreid te koken met een glas wijn ernaast. Gelukkiger krijg je me niet! Wanneer de dag van vertrek aanbreekt rij ik standaard nog 1 laatste keer naar de supermarché om mijn voorraad voor thuis aan te vullen. Dit zijn 5 dingen die altijd in mijn tas belanden:”

Crème de pêche: mijn favoriete smaakje voor in de kir royal!
creme-de-peche.jpg

Dagcrème van Nectar of Nature: een geweldige én goedkope biologische dagcrème die alleen te krijgen is bij Carrefour.

unnamed (3)

Rillettes: potten vol, het liefst van eend, maar ook visrillettes vind ik niet te versmaden.

732241.jpg
Muntsiroop: muntsiroop van Moulin de Valdonne. Heerlijk om op een warme zomerdag een frisse diabolo mee te maken.

3272030001235_PHOTOSITE_20200316_164143_0
Boter: stápels pakjes gezouten boter van Paysan Breton. Ik bak er vrijwel alles in en mijn ultieme favoriete luchtje is de geur van knoflook en uien gebakken in deze boter.

10028164153374

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

Een reactie op “De 5 Franse favorieten van Floor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s