Franse Charcuterie in Nederland

Hoe houden we dat Franse gevoel nog even vast na een heerlijke vakantie in La Douce France? Door het lekkere Franse stokbrood te gaan halen bij een van de adressen in het artikel Franse bakkers in Nederland. Of door een avondje te gaan eten in een van de meer dan 80 Franse restaurants in Nederland of door heerlijke charcuterie te serveren bij de borrel. Maar waar vindt je nou goede Franse charcuterie in Nederland? Hieronder een aantal top adresjes:

Madame Paté, Amersfoort (Heerlijke grove patés, de paté de canard is mijn favoriet)

De Pasteibakkerij, Amsterdam (Alles van het varken wordt verwerkt in heerlijke charcuterie)

De Franse slager in Amsterdam

Monsieur Saucissons in de Markthal in Rotterdam. (Gedroogde worsten in allerlei smaken)


Worstmaker  Brandt en Levie, Amsterdam (Droge worsten met onder andere lavendel en piment d’espelette)

Wild van wild (Webshop, de rillette van gans schijnt erg lekker te zijn)

La cuisine de Mamie, Leiden
(Rottiserie, traiteur, charcuterie en paté en croûte)

Bonne Saucisse, Folkingestraat 61, Groningen (Meer dan 15 soorten Franse droge worst)

 

Ken jij nog een super charcuterie-adres die hier niet bijstaat? Mail dit adres dan naar vanfransebodem@gmail.com of laat een reactie hieronder achter.

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s