Hoe houden we dat Franse gevoel nog even vast na een heerlijke vakantie in La Douce France? Door het lekkere Franse stokbrood te gaan halen bij een van de adressen in het artikel Franse bakkers in Nederland. Of door een avondje te gaan eten in een van de meer dan 80 Franse restaurants in Nederland of door heerlijke charcuterie te serveren bij de borrel. Maar waar vindt je nou goede Franse charcuterie in Nederland? Hieronder een aantal top adresjes:
Madame Paté, Amersfoort (Heerlijke grove patés, de paté de canard is mijn favoriet)
De Pasteibakkerij, Amsterdam (Alles van het varken wordt verwerkt in heerlijke charcuterie)
Monsieur Saucissons in de Markthal in Rotterdam. (Gedroogde worsten in allerlei smaken)
Worstmaker Brandt en Levie, Amsterdam (Droge worsten met onder andere lavendel en piment d’espelette)
Wild van wild (Webshop, de rillette van gans schijnt erg lekker te zijn)
La cuisine de Mamie, Leiden (Rottiserie, traiteur, charcuterie en paté en croûte)
Bonne Saucisse, Folkingestraat 61, Groningen (Meer dan 15 soorten Franse droge worst)
Je linkje naar je artikel over De Franse Slager geeft een foutmelding, Mireille
LikeLike