Franse film Fahim in bioscoop

De film Fahim is vanaf vandaag, 30 juli, te zien in de bioscoop. Deze film, met een prachtige rol voor acteur Gerard Depardieu, speelt zich grotendeels af in Parijs. Dit hartverwarmende, waargebeurde verhaal gaat over de uit Bangladesh gevluchte Fahim die wordt ontdekt als schaakwonder door de excentrieke schaakcoach Sylvain (Gérard Depardieu).

fahim_32882_117758

De 8-jarige Fahim ontvlucht met zijn vader Bangladesh in de hoop een betere toekomst te kunnen opbouwen in Frankrijk. Terwijl ze wachten op de goedkeuring van hun politiek asielaanvraag, staan ze onder constante dreiging van uitzetting. Voor Fahim is er maar één uitweg: schaakkampioen van Frankrijk worden. Hij ontmoet schaakmeester Sylvain die zijn talent herkent en hem helpt zijn emoties onder controle te houden om zo een betere schaker te worden. Terwijl Fahim zich voorbereidt op de Franse nationale schaakkampioenschappen, hangt zijn vaders toekomst in Frankrijk aan een zijden draad. Fahim ziet maar één oplossing: kampioen van Frankrijk worden.

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Fahim Mohammad dat eerder in boekvorm verscheen. Fahim werd in 2000 geboren in Dhaka (Bangladesh) en verhuisde in 2008 met zijn vader naar Frankrijk. Hij behoorde tot de wereldtop van jonge schakers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s