Franse slager Alain Bernard in Amsterdam

van franse bodem

Ik probeer altijd dingen met elkaar te combineren. Beetje economisch denken heet dat. Zo was ik laatst in Amsterdam voor de wijnproeverij “Union des Grands Crus de Bordeaux”. Ik ben toen meteen langs anderen dingen gegaan die iets voor het blog kunnen betekenen. Op mijn weg naar één van die dingen kwam ik de Franse Slagerij Alain Bernard tegen op de Albert Cuypstraat, midden in het hart van de Pijp.

Van Franse bodem

De etalage van deze slagerij is al zo uitnodigend. De patés en terrines zien er zalig uit en “roepen je naar binnen”. Bij binnenkomst waande ik mij in Franse sferen, vanwege de geur in de winkel maar ook vanwege het feit dat er door een klant en een personeelslid Frans gesproken werd.

van Franse bodem

Binnen lag de vitrine ook vol. Er lagen zalige worsten, waaronder de merguez, lamsvlees, erg mooi rundvlees, allerlei soorten rillettes en andere Franse specialiteiten. Tussen al het vlees lag er ook de echte Bretonse roomboter, wel of niet gezouten.

Wij kochten daar de rillettes de canard. Niet goedkoop, maar wel heel erg lekker. Zalig gewoon. Huisgemaakt, niet zout en heerlijk smeuïg. Was natuurkijk veel te snel op. Wanneer ik weer in Amsterdam ben, ga ik zeker weer langs bij Slagerij Alain Bernard voor nog een portie rillettes de canard.

Zeker ook een aanrader als je een dagje Amsterdam doet en langs de Albert Cuyp markt gaat. Gewoon even binnenlopen is al leuk.

Slagerij Alain Bernard   |   Albert Cuypstraat 133   |   1072 CS Amsterdam

Beeldmateriaal: Mireille den Hartog   |   Van Franse bodem

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s