Wijncafé Lefebvre in Utrecht

foto 1 15.53.43

Omdat ik toch in Utrecht was, om de spectaculaire lichtshow op het Jaarbeursplein bij te wonen, kon ik meteen een bezoek brengen aan wijncafé Lefebvre op het Neude. Een pijpenla met achterin de “bar”. Langs één wand hoge houten kasten met daarin het wijnassortiment. De andere wand is versierd met allerlei wijnteksten.

foto 2 kopie 2

Langs de wand een grote houten tafel waaraan je een wijntje kunt nuttigen. Aan de kant van houten kasten staan hoge tafels. Zittend op een hoge barkruk kun je kiezen uit de meer dan 100 wijnen. Ook hebben ze Belgische biertjes, port, sherry, dessertwijnen en maar liefst zeven verschillende champagnes zijn per glas.

foto 3 kopie 2

Je kunt er zelfs een sigaar bestellen, wel buiten oproken! Wat vooral opvallende elementen zijn in de wijnbar zijn de groene lampen.

Het zit vol als wij binnen komen, dat wordt dus aanschuiven bij een ander stel. Pas de probleme. We willen graag een droge witte wijn. De jongen die ons helpt adviseert de Chardonnay uit Nieuw Zeeland. De glazen worden aan tafel ingeschonken en het klopt; hij is droog en kruidig.
foto 3 kopie
De uitbater van deze leuke trendy wijnbar heet Ernest Lefebvre, vandaar de naam. Daarnaast is Lefebvre een veelvoorkomende achternaam in Frankrijk en betekent het zoveel als ambachtsman. Vanaf 15.00 uur is dit gezellige wijncafé met terras geopend . Op het terras “oude” wijntonnen die dienen als tafel.

foto 3

Zeker nog een bezoekje waard, deze drukbezochte wijnbar, vooral ook omdat deze wijnbar uitgeroepen is tot wijnbar van het jaar 2014. Binnenkort publiceer ik een blogartikel over een zeer makkelijke site waar je de vele wijnbars in Nederland op kunt opzoeken. Santé!

Wil je nu al weten waar deze leuke tent precies zit om een bezoekje te brengen, kijk op www.wijncafelefebvre.nl

foto 1 kopie

 

Beeldmateriaal (niet zo best deze keer want ze zijn gemaakt met mijn Iphone, mijn excuses): Mireille den Hartog  |  Van Franse bodem

 

 

 

 

 

 

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s