Grand Stade de Bordeaux

One comment

88974d5ff0

7b8b2f1908

Op 15 april 2013 werd de eerste steen gelegd en op 23 mei 2015 wordt er de eerste voetbalwedstrijd gespeeld, in het Grand Stade de Bordeaux. Een geheel nieuw en eigentijds voetbalstadion, waar zo’n 42.000 toeschouwers in kunnen.

Pose-première-pierre-stade-Bordeaux

Een complex dat gebouwd is in 26 maanden tijd en voor een groot gedeelte bestaat uit beton en metaal. Vooral het lijnen spel aan de buiten kant van het gebouw spreekt mij erg aan. De belijning en het lijnenspel doet mij denken aan de belijning op het voetbalveld zelf. De bal binnenhouden, of juist over die bewuste doellijn krijgen.

911575b3e7

d3aafe141a

Zo ook wat het gebouw betreft, de toeschouwers binnen krijgen en houden en binnenin dat lijnenspel gebeurt dan weer het een en ander want zo is het gebouw ook ingericht om er seminars, evenementen en congressen te organiseren.

e81d0dcaa0

Het Zwitserse architectenbureau Herzo en de Meuron ontwierp dit inmense stadion ten noorden van de stad Bordeaux. Een voetbalstadion wat de thuishaven gaat worden van voetbalclub Girondins de Bordeaux. En waar in 2016 een aantal wedstrijden van het Europees voetbalkampioenschap (UEFA Euro 2016) wat in Frankrijk, waaronder in de stad Bordeaux, gespeeld gaat worden.

DP042014_Pagina_1

Het Grand Stade de Bordeaux is nog niet de officiële naam van het stadion, maar was meer de werktitel om sponsoren mee over de brug te krijgen. Nu staat er een fantastisch hypermodern stadion, wat zeker een grootse en mooie naam verdient.

DP042014_Pagina_2Misschien vermelden ze het op hun website. Kijk voor meer informatie over dit prachtige gebouw op www.nouveau-stade-bordeaux.com

e17d260495

 

In dit filmpje komen de stad Bordeaux, het voetbalstadion en het Europees voetbalkampioenschap van 2016 samen.

 

Beeldmateriaal: persmap Nouveau Stade de Bordeaux, Herzog en de Meuron

 

 

 

1 comments on “Grand Stade de Bordeaux”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s