Jeanswear 100% Made in France

van Franse bodem

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar wat is dat bloggen toch leuk, verrassend en inspirerend. Omdat ik veel online bezig ben, kom ik regelmatig nieuwe, leuke, aparte, verassende en inspirerende producten en gebruiksvoorwerpen tegen “Van Franse bodem”. Vaak zijn het jonge Franse ondernemers die op een verfrissende en andere manier de markt proberen te veroveren. En vaak gewoon met producten die al decennia lang bestaan.

van Franse bodem

Zo kwam ik L’Atelier de la Venise Normande tegen. Een bedrijfje van drie jonge studenten die minimalistische mens- en jeanswear creëren en waarvan de productie plaatsvindt in drie fabriekjes in Normandië.

Het bedrijfje L’Atelier de la Venise Normande wordt geboren in oktober 2013 in de stad Pont-Audemer, in Haute – Normandië. De plaats staat bekend als het ‘Venetië van Normandië ” vanwege de grachten die door de stad heen lopen. De stad is een belangrijke inspiratiebron voor de drie studenten, Olivier, Arthur en Quentin. In oktober 2014 lanceren ze hun jeans lijn, een serie van 100 jeansbroeken die ieder een eigen nummer dragen.

Naast de jeans creëren en produceren ze ook artikelen van leer zoals riemen en portefeuilles. Een bedrijfje in opkomst. Via crowdfunding proberen de studenten het merk verder te ontwikkelen en bekendheid te geven.

Eén van de drie fabriekjes in het noorden van Normandie waar de drie jongens mee samenwerken is Kiplay,  een textielbedrijf dat al sinds 1921 work- en jeanswear produceert. Deze samenwerking  is een mooie initiatief en staat voor datgene wat de drie jongens willen uitdragen, een jeansmerk creëren wat 100% in Frankrijk is geproduceerd.

Kijk voor meer informatie op hun website: www.a-v-n.fr deze is minimalistisch van opzet en vormgeving net als het logo. En zwart-wit logo waar de drie letters in verwerkt zijn, de A (Atelier), V (Venise) en N (Normande). Een logo wat een symbool kan worden en als een soort embleem op alle uitingen gebruikt en ingezet kan worden. Hoe eenvoud toch zoveel kan zeggen.

Beeldmateriaal: L’Atelier de la Venise Normande, France

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s