De Franse favorieten van Petra

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen.

Dit keer de Franse favorieten van Petra Boland. Ze was helemaal blij met het ontdekken van deze website! “Een klein stukje Frankrijk vlakbij, gewoon in mijn computer”: zei ze.

Petra: “Samen met mijn man, zoon Mik en hond Sam woon ik in Den Haag. Ik heb een kookschool voor kinderen (www.dekeukenvankiki.com ) en ben illustrator. En….ik ben heel trots dat volgend jaar mijn eerste kinderkookboek uitkomt.

De Drôme Provençale is mijn favoriete plek in Frankrijk, elke keer als ik er ben maakt mijn hart een sprongetje. Het is zo mooi daar! Het was onze wens om er ooit, ooit…een eigen plekje te hebben. En, na lang zoeken is dat gelukt! Vorig jaar augustus vonden we via via in Chantemerle les Grignan een superschatting dorpshuis. Dit jaar in mei zijn we eindelijk eigenaar geworden! Er moet heel héél veel verbouwd worden, dus elk vrij moment rijden we er heen om te klussen, heerlijk!”

Als ik in de Drôme ben ga ik altijd even langs abbaye Aiguebelle. Op het domein van het klooster is een kloosterwinkel waar ze echt de aller allerlekkerste nougat verkopen ( gemaakt door de monniken van de abbaye in Le Barroux) die er is!
De monniken van de kloosters in de omgeving werken samen. Het ene klooster maakt koekjes, het andere olijfolie (ook heerlijk!) en weer een andere geitenkaas. Deze nougat is gemaakt met veel meer honing dan de traditionele Montelimarnougat. En dat verschil proef je echt.

Voordat ik bij de kloosterwinkel ben stop ik ook altijd even in Roussas om honing te kopen bij Les délices au miel van de familie Bompard. Ze hebben heel veel soorten honing en er is ook een schattig minihoningmuseumpje.

In de franse supermarkt koop ik altijd La grande galette 1905 van St Michel. Zoete koekjes met stukjes zout. Echt zo ontzettend lekker! (Wel goed opletten want er zijn meerdere soortgelijke doosjes maar alleen de grote koekjes hebben hebben de stukjes zout)

Ooit woonden mijn man, zoon en ik een poosje in Parijs en daar at ik altijd geroosterd Poilane brood met zoute boter en jonge Cantalkaas. Ik heb overal gezocht, maar Cantal kon ik hier in Den Haag nergens vinden dus een stuk Cantalkaas gaat ook altijd mee naar huis.

In Parijs ben ik ook begonnen met mijn Sabre bestek verzameling. Altijd als ik er ben ga ik even langs de Sabre winkel om een aanvulling op mijn bestek te kopen. Ik wordt altijd heel blij als ik thuis mijn besteklade opendoe en al die kleuren en motieven zie.

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: