Dromen van Frankrijk

Michael Berg is een van de meest gelezen Nederlandse thrillerschrijvers. Hij heeft jaren in de Limousin gewoond en laat zijn spannende boeken dan ook steevast afspelen in het Franse decor van Parijs of het platteland. In zijn eerste boeken trad de journaliste Chantal Zwart op als sympathieke speurder. Daarna raakte ze buiten beeld. In een interview naar aanleiding van zijn vorige boek ‘Ik zie je’ vroeg ik hem of Chantal Zwart ooit terug zou keren… we worden op onze wenken bediend!
Feelgood schrijver Danielle Steel duikt in de kunstwereld van Parijs. Liefde, Parijs en kunst, een mix die garant staat voor onvervalste romantiek. Of kan een geheim uit het verleden de idylle verstoren?
En verder… een boek over het goede leven in Bourgandie, het Parijs van de Belle Epoque (denk aan de Netflix serie Lupin) en een nieuwe thriller van misschien wel de beste Franse schrijver Bernard Minier. Over feelgood gesproken!

Journaliste Chantal Zwart is terug! Dit keer met een persoonlijke zaak…
Chantal Zwart wordt geconfronteerd met de vermissing van Ella Drukker, een oud-klasgenote van de middelbare school. Van Ella is al tien jaar niets vernomen, behalve dat ze haar ouders met verjaardagen en feestdagen altijd een prentbriefkaart stuurt. Wanneer aan de stroom kaarten plots een einde komt en de politie niets onderneemt, smeken de ouders van Ella Chantal om hun dochter terug te vinden. Chantal begint aan haar zoektocht. En iemand volgt haar…
De vermissing, Michael Berg– Thriller, Regio: Auvergne – Prijs: 22,99

Wegdromen met een verhaal dat je raakt
Als de jonge Isabelle McAvoy bij een kunstgalerie in Parijs de rijke en oudere Putnam Armstrong ontmoet, voelt haar leven als een droom. Maar als ze plotseling zwanger raakt, weet ze dat trouwen uitgesloten is en vlucht ze terug naar New York. Maar vanaf dat moment lijkt ze altijd pech te hebben in de liefde… Wanneer Isabelle jaren later, na drie mislukte relaties maar drie prachtige dochters, toch ineens uit onverwachte hoek de liefde vindt, lijkt eindelijk alles voor de wind te gaan. Maar hoe sterk is de band tussen Isabelle en haar dochters als er een geheim uit het verleden aan het licht komt?
Onverwacht geluk, Danielle Steel  – Feelgood roman, Regio: Parijs – Prijs: 20,99

Wonen in een van de mooiste streken van Frankrijk
Voor veel Nederlanders heeft de Bourgogne grote aantrekkingskracht. Wat zoeken of vinden ze daar? Anton Wesselingh deelt op pakkende wijze wat zich niet laat uitleggen.. Na je eindexamen twee keer op een klassieke Gazellefiets naar Parijs rijden en met je gezin per Citroën DS ongeveer alle streken van Frankrijk bezoeken? Grote kans dat je er als pensionado langere tijd komt te wonen. Een huis in de Bourgogne! Als die droom uitkomt maakt de opwinding van het begin geleidelijk plaats voor de realiteit. De altijd lastige taal, de rijkdom aan natuur, culturele hoogtepunten, vriendelijke mensen, goede restaurants en superieure wijnen, kortom de Bourgogne.
Berichten uit de Bourgogne – Wonen & Leven, Regio: Bourgogne – Prijs: 16,95


Laat je onderdompelen in het Parijs van de belle époque – winnaar van de Prix Renaudot 2019
Parijs, 1885. Ieder jaar wordt er een Bal der Gekken georganiseerd, waar heel Parijs voor uitloopt. Verdeeld over twee zalen – aan de ene kant de idioten en aan de andere kant de hysterici, de depressieven en de maniakken – mag Parijs een avond deel uitmaken van het laatste experiment van dokter Charcot.

Aan de hand van vier vrouwenlevens worden we meegezogen in de beklemmende realiteit waar de bewoners van ziekenhuis Salpêtrière dagelijks mee worstelen. Maar zijn ze wel gek, of heeft de maatschappij hen als gek bestempeld om van hen af te zijn? En komen ze er ooit nog uit?
Het bal der gekken, Victoria Mas – Roman, Regio: Parijs – Prijs: 21,99

Spannende zoektocht in de Pyreneeën
Hoofdinspecteur Martin Servaz, gevierd rechercheur, is geschorst vanwege zijn optreden in een groot onderzoek het jaar ervoor. Als hij midden in de nacht een telefoontje krijgt van zijn verloren gewaande geliefde, die zegt dat ze ontsnapt is aan haar ontvoerder, vertrekt hij halsoverkop om haar te vinden. Zijn zoektocht leidt hem naar een mysterieus bos in een vallei in de Pyreneeën. Als de vallei door een explosie wordt afgesloten van de buitenwereld en drie mannen worden gevonden die op gruwelijke wijze zijn vermoord, kan Servaz het niet laten zich te bemoeien met het onderzoek. Zeker niet als de dorpsbewoners het heft in eigen handen willen nemen…
Afdaling, Bernard Minier – Thriller, Regio: Pyreneeën – Prijs: 21,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s