De tegenhanger van Les Tropeziennes: La Pylataise

De beroemde sandaal Les Tropeziennes heeft er een concurrent bij. Nou ja een concurrent ik noem het meer een zusje. In de Gironde streek is er nu de sandaal La Pylataise genoemd naar de Dune de Pyla. De sandaal althans de bandjes worden gemaakt van vissenhuid. Was de huid van de vis eerst voorbestemd voor de afvalbak nu doet ie dienst als bekleding voor de banden en bandjes voor deze vrij nieuwe sandaal. Deze elegante sandaal van plantaardig en gelooid schapen- en vissenleer, staat synoniem voor de vakantiezon en lange zwoele zomeravonden.

In het bekken van het Bassin van Arcachon wordt het visleer sinds 2013 geproduceerd. Van huiden van allerlei soorten vis die in de Atlantische Oceaan worden gevangen. Van deze grondstof worden tassen, schoenen of accessoires gemaakt. In een hut in de haven van La Teste, aan het Bassin van Arcachon, gebruikt Marielle Philip een 100% plantaardige looitechniek, zonder chroom of metaalzout.

sandale_-cuir-saumon-la-pylataise

De huid van de vissen gaan in gekleurde plantaardige baden. Afhankelijk van de vissoort blijft het leer in deze baden een week tot veertien dagen voordat het handmatig verder wordt verwerkt.

22688463_362376014205902_3633746585895923542_n.jpg

Van het vissenleer worden ook kleine babyschoentjes gemaakt. Verder worden er van het vissenleer nog handtassen, kaarthouders en armbanden gemaakt die bij de Pylataises passen. De kleuren worden elk seizoen aangepast.

meer info op: lapylataise.com

IMG_8819

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s