Kaasfondue-tosti eten bij Restaurant Smelt in Amsterdam

Wat doe je als het bijna 30 graden is en je wilt iets lekkers eten….dan ga je naar Smelt in Amsterdam om een heerlijke kaasfondue-tosti te gaan nuttigen. Deze zomer was dat namelijk het nieuwe lunchconcept van Kaasfondue Restaurant Smelt. En niet onverdienstelijk want ze gaan daar nog even mee door. Sterker nog het loopt zo goed, zowel met de tosti-lunch als met het kaasfondue diner, dat ze ergens in oktober van dit jaar een nieuwe Smelt gaan openen en wel in het Westerpark, ook in de hoofdstad. Het pand wat ze daar gaan huren is in de zomer een ijssalon en nu dus in de winter een overheerlijk kaasfondue restaurant.

Terug naar het leuke gezellige pand in de Runstraat waar ik op het kleine terras een overheerlijke Franse kaasfondue-tosti nuttigde met comté, emmentaler en bleu des causses. Als extra deden ze er nog een mooie bekroonde ham op. Alsof je kaasfondue aan het eten bent alleen dan in tosti-vorm. Een uitvinding!

Als toetje namen we nog een kaasplankje. BTW de kazen komen allemaal van de overbuurman, de Kaaskamer. Op het plankje lagen onder andere een Italiaanse kaas, beetje scherp maar wel heel romig, gerijpt in een kastanjeblad en een Hollandse kaas, gerijpt in grotten aan de Loire, de gedroogde druiven maakte het geheel af.

De kaart wordt elke keer een beetje aangepast, er zijn ook biologische wijnen te drinken en ze hebben ook een kaasfondue met bier. De kaasfondue is wel alleen in de avond te nuttigen.

Smelt | Runstraat 12 | De 9 straatjes Amsterdam | 020 622 6686 | info@restaurantsmelt.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: