Van Franse bodem bezoekt PASTIS in Den Haag

Af en toe is het leuk om een bezoek te brengen aan een van de Franse hotspots die ik beschrijf hier op mijn blog. Zou er wel bij meer langs willen gaan maar dat wordt een tijdrovende business. Wat ik wel vaak doe is, als ik dan in een bepaalde stad ben, zoek ik een Franse hotspot op om te bezoeken. Zo was ik laatst in Den Haag en begon in Le Café voor een drankje, een café-bistro waar onze premier ook graag komt. Daarna op naar PASTIS om wat te eten. Bij binnenkomst viel mij de mozaïek-vloer meteen op. Kleine zwart witte steentjes sierde de grond. Het was druk en rumoerig in de zaak, die eigenlijk niet echt heel groot is. Er zijn spiegels tegen de muur geplaatst zodat de ruimte optisch groter lijkt. Aan 1 zijkant is de bar gevestigd met daarachter de keuken.

We bestellen onze gerechten en de voorgerechten komen vrij snel op ons tafeltje. De steak tartare is nog wat grof maar goed van smaak, niet teveel uitjes en augurk, alles mooi in balans. De overbuurvrouw had coquilles met een mooie saus.

De hoofdgerechten lieten iets langer op zich wachten dan de voorgerechten zodat ik ondertussen een beetje door de zaak kon loeren en kijken wat anderen zoal bestelden. Ik had besteld eendenborst besteld, deze was mooi gegaard met een mooie sinaasappelsaus. Als dessert namen we een koffie want deze 2 gangen waren meer dan genoeg. De heerlijke gerechten maken het rumoerige geheel goed wat natuurlijk wel weer bij een Franse bistro of brasserie hoort. En met een beetje geluk hoor je hier en daar ook nog de Franse taal want Fransen genoeg in Den Haag. Ik ga zeker nog wel eens langs.

BTW in het verleden zat er tegenover PASTIS een kleine epicerie. Deze is helaas verdwenen. Nu kun je daar terecht met een klein gezelschap voor en privé-diner of -feest.

PASTIS Den Haag | Oude Molstraat 57 | Den Haag | www.pastis.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: