Frankrijk, Franse bodem, Gebruiksartikel
Reacties 3

De Franse brasserie en de klassieke Franse uiensoep

 

De Franse brasserie en het recept van de befaamde uiensoep, om in je eigen huis en keuken de allure en sfeer te geven van een echte Franse brasserie. Bon appétit!

Het ontstaan van de brasserie

Het woord brasserie betekent in het Frans letterlijk brouwerij. In 1864 trok Frédéric Bofinger uit de Elzas naar Parijs. Daar opende hij een piepkleine bar waar hij alleen maar bier en zuurkool verkocht. In die tijd vertrokken er veel mensen vanuit de Elzas naar Parijs op zoek naar werk. Het kleine barretje had dus voldoende klandizie.

Door de combinatie van tapbier en de goede kwaliteit van de zuurkool veroverde het kleine stulpje in rap tempo de stad. Het idee kreeg navolging en er ontstonden nog meer brasserieën in de stad Parijs. Later schoten ze als paddestoelen door heel Frankrijk uit de grond en nu is het fenomeen ‘de brasserie’ niet meer weg te denken. Aan het interieur veranderde ook het een en ander van een klein rokershol naar mooie ruime eetzalen met hout, koper, spiegels en veel glas.

Tegenwoordig zijn de brasserieën moderne hotspots waar menig mens gezien wil worden. De populariteit van de brasserie zit hem in het feit dat je er voortreffelijk kunt eten voor een geringe prijs. De brasserieën maken vaak gebruik van lokale producten en voeren ook de gerechten van de desbetreffende streek.

De echte Franse uiensoep

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

3 reacties

  1. Pingback: Ansichtkaarten van Franse bodem | Van Franse bodem

  2. Pingback: De l’ancien temps! (uit de oude doos) | Van Franse bodem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s