de Brasserie en Uiensoep

De Brasserie en het recept van de befaamde uiensoep, om in je eigen huis en keuken de allure en sfeer te geven van een echte Franse brasserie. Bon appétit!

Het ontstaan van de Brasserie

Het woord Brasserie betekent in het Frans letterlijk brouwerij. In 1864 trok Frédéric Bofinger uit de Elzas naar Parijs. Daar opende hij een piepkleine bar waar hij alleen maar bier en zuurkool verkocht. In die tijd vertrokken er veel mensen vanuit de Elzas naar Parijs op zoek naar werk. Het kleine barretje had dus voldoende klandizie.

Door de combinatie van tapbier en de goede kwaliteit van de zuurkool veroverde het kleine stulpje in rap tempo de stad. Het idee kreeg navolging en er ontstonden nog meer Brasserieën in de stad Parijs. Later schoten ze als paddestoelen door heel Frankrijk uit de grond en nu is het fenomeen de Brasserie niet meer weg te denken. Aan het interieur veranderde ook het een en ander van een klein rokershol naar mooie ruime eetzalen met hout, koper, spiegels en veel glas .

Tegenwoordig zijn de brasserieën moderne hotspots waar menig mens gezien wil worden.  De populariteit van de brasserie zit hem in het feit dat je er voortreffelijk kunt eten voor een geringe prijs. De brasserieën maken gebruik van lokale producten en voeren vaak ook de gerechten van de desbetreffende streek.


De echte Franse uiensoep

Advertenties

3 thoughts on “de Brasserie en Uiensoep

Add yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

le Cap Ferret de Sophie Juby

mon Ferret authentique et photogénique, mes adresses trendy, mes coups de coeur.

En Gironde

allerlei informatie over de Gironde streek in Frankrijk

%d bloggers liken dit: