Frankrijk, Franse hotspots in Nederland
Reacties 2

Toujours Haarlem

Toujours Haarlem

Woensdag 5 maart 2014 was het dan zover. De officiële opening van Restaurant Toujours Fish & Meat te Haarlem. Een speciale dag voor de eigenaren omdat ze 5  jaar geleden elkaar het ja woord gaven. Vandaar ook deze datum voor de officiële opening daar ze namelijk al een aantal maanden draaien in Haarlem.

IMG_2040

Een restaurant waar je zowel vlees als vis kunt eten maar van een goede, mooie en vooral hele verse kwaliteit. De vis en schaaldieren zoals oesters en kreeft worden elke dag vers aangevoerd vanuit IJmuiden. Daarnaast werkt Toujours uitsluitend met seizoensproducten. Het vlees is ook van de beste superieure kwaliteit. Toujours biedt (h)eerlijke streekgerechten van de franse keuken.

IMG_2028

Het intérieur is licht met donkere accenten. Wat Frans aandoet zijn de witte tegels tegen de muur en de vele Franse producten die in de schappen tegen de muur aan staan. De verlichting bestaat onder andere uit peertjes die als een soort spin aan het plafond zijn bevestigd. Verder rechte lijnen en strakke moderne accenten. Op de vloer geen steen maar hout net als op het plafond. Een aangename sfeer, ongedwongen, open en heel toegankelijk. Het personeel is erg vriendelijk en weet wat er geserveerd wordt. Zeker een aanrader na een dagje gezellig shoppen in Haarlem. Haarlem de shopstad van 2014!

IMG_2032

Toujours is zeven dagen per week geopend voor borrel en diner vanaf 17.00 uur tot 23.00 uur.

Oude Groenmarkt 10 – 12, 2011 HL Haarlem

www.restauranttoujours.nl

Fotografie: ©vanfransebodem.com – Mireille den Hartog

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

2 reacties

  1. Pingback: Tour d’Haarlem, Haarlemse Franse (eet)hotspots – Hét online platform over producten van Franse bodem op Hollandse grond

  2. Pingback: Meer dan 60 formidabele Franse restaurants in Nederland – Hét online platform over producten van Franse bodem op Hollandse grond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s