Woensdag 5 maart 2014 was het dan zover. De officiële opening van Restaurant Toujours Fish & Meat te Haarlem. Een speciale dag voor de eigenaren omdat ze 5 jaar geleden elkaar het ja woord gaven. Vandaar ook deze datum voor de officiële opening daar ze namelijk al een aantal maanden draaien in Haarlem.
Een restaurant waar je zowel vlees als vis kunt eten maar van een goede, mooie en vooral hele verse kwaliteit. De vis en schaaldieren zoals oesters en kreeft worden elke dag vers aangevoerd vanuit IJmuiden. Daarnaast werkt Toujours uitsluitend met seizoensproducten. Het vlees is ook van de beste superieure kwaliteit. Toujours biedt (h)eerlijke streekgerechten van de franse keuken.
Het intérieur is licht met donkere accenten. Wat Frans aandoet zijn de witte tegels tegen de muur en de vele Franse producten die in de schappen tegen de muur aan staan. De verlichting bestaat onder andere uit peertjes die als een soort spin aan het plafond zijn bevestigd. Verder rechte lijnen en strakke moderne accenten. Op de vloer geen steen maar hout net als op het plafond. Een aangename sfeer, ongedwongen, open en heel toegankelijk. Het personeel is erg vriendelijk en weet wat er geserveerd wordt. Zeker een aanrader na een dagje gezellig shoppen in Haarlem. Haarlem de shopstad van 2014!
Toujours is zeven dagen per week geopend voor borrel en diner vanaf 17.00 uur tot 23.00 uur.
Oude Groenmarkt 10 – 12, 2011 HL Haarlem
Fotografie: ©vanfransebodem.com – Mireille den Hartog
[…] mijn blog/website nog maar net had, begin 2014, werd ik uitgenodigd om bij de opening te zijn van het Franse restaurant Toujours. Samen met nog een tiental foodbloggers en andere genodigden proostten we op de opening. Het […]
LikeLike
[…] Toujours | Haarlem […]
LikeLike