Jaren langs gereden, Chateau Chantilly!

Chantilly

Een bezoekje waard, Chateau Chantilly

Iedereen die via Parijs naar zijn vakantiebestemming rijdt komt er langs. Het ligt ongeveer 30 km ten noorden van Parijs. Ook wij. Jaren lang zijn we er langs gereden steeds met het idee, daar gaan we een keer naar toe. Nu eindelijk na zoveel jaar, brachten we dan een bezoekje aan dit werkelijk prachtige kasteel. De rit er naar toe is al mooi en wanneer je aankomt bij het kasteel ligt het al op je te wachten. Het was stralend weer toen wij aan kwamen en als een soort goudklomp straalt het kasteel weelde uit. Ook de stallen die er bij liggen zijn daverend mooi om te zien van buiten maar zeker ook van binnen. In het kasteel is een prachtige verzameling schilderijen, boeken en porselein te bewonderen. In de stallen bij het kasteel is een tentoonstelling te zien over paarden.

Chantilly

Chateau Chantilly

Het kasteel werd gebouwd in 1560 en tijdens de Franse revolutie aardig verwoest waarna het in 1870 weer werd herbouwd. De stallen die erbij horen stammen uit 1719. Volgens een legende zijn die tot stand gekomen omdat de toenmalige bewoner, Louis Henri, de hertog van Bourbon, geloofde dat hij na zijn dood zou reïncarneren als paard. Daarom liet hij deze 186 meter lange stalen bouwen die hoorde bij zijn stand. In 1985 waren deze stallen met de bijbehorende renbaan de filmlocatie voor de James Bond film “A view to a kill”.

In de 17e en 18e eeuw was het kasteel het decor van grote fantastische feesten met muziek, toneel en veel eten. De keuken uit die tijd, onder leiding van hofkok François Vatel, is beroemd. Er wordt gezegd dat in die tijd de slagroom oftewel crème chantilly is uitgevonden.

Chantilly

Chateau Chantilly,  zeker een tussenstop waard voor een klein kijkje in de grandeur van weleer. Meer informatie over het kasteel vind je op http://www.chateaudechantilly.com,  maar wanneer je op Google zoekt kom je ook genoeg info tegen.

Chantilly

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s