Repetto Eau de Toilette

Repetto

foto

De Eau de Toilette van Repetto

Als ik een tijdje terug niet een blog geschreven had over de ballerinaschoen van Repetto, was mijn oog er waarschijnlijk niet gevallen op het affiche in de abri te Parijs. Ja, misschien had ik het gezien maar gedacht van, weer een nieuwe parfum. Nu viel mijn oog er wel op en dacht gelijk, hoe zou dat ruiken? In Parijs heb ik er verder niet veel aandacht aanbesteed, maar bij thuiskomst in Nederland toch even kijken op internet. Even kijken waar hij eventueel te koop is. Bij de Douglas in mijn dorp keken ze mij wat raar aan toen ik het had over het luchtje van Repetto, nog nooit van gehoord zeiden ze. Nou bestaat de Eau de Toilette van Repetto ongeveer een jaar en is de Eau de Parfum deze zomer gelanceerd, dus waarschijnlijk in nog niet zoveel parfumzaken in Nederland te koop. Maar wel bij de Ici Paris. Tijdens een shopdag in de stad Amersfoort toch maar eens de stouten schoenen aangetrokken en het filiaal van de Ici Paris in Amersfoort naar binnen gegaan. Ik wilde toch weten hoe het nieuwe luchtje van Repetto zou ruiken.

Repetto

Ici Paris Amersfoort

Na even gewacht te hebben op de winkelmedewerkster, vroegen wij naar het luchtje van Repetto. Een nieuwe lucht, zo kondigde zij aan. Dat wisten wij al. Wat ik trouwens niet wist is dat een Eau de Parfum niet per definitie een stekere versie is van de Eau de Toilette. In het geval bij Repetto is de Eau de Parfum namelijk een totaal andere lucht. De winkelmedewerkster spoot hem op een kaartje. Deze sprak mij niet echt aan. Dat viel even tegen, jammer dacht ik nog. Maar toen spoot ze de Eau de Toilette op een kaartje en ik was verkocht. Wat een fris, kruidig en niet te overheersend luchtje. Zalig gewoon. Die wilde ik eigenlijk wel dacht ik. Misschien iets voor mijn verjaardag zei ik nog. Maar toen de winkelmedewerkster vertelde dat er op alle luchtjes korting zat, dacht ik “nu toeslaan”. Zo gezegd zo gedaan. Ze deed de Eau de Toilette in een tasje en liep nog even naar achteren om mij wat extra’s mee te geven namelijk een proefmonstertje van de Eau de Parfum en een soort haarband, die laatste zal ik denk ik nooit dragen. Na het afrekenen kreeg ik van de zeer vriendelijke winkelmedewerkster het luchtje van Repetto nog opgespoten. Ik rook heerlijk.

Repetto

Thuis gekomen alles even op mijn gemak bekeken. Als vormgever lijkt het mij super om zo’n flesje, maar ook zo’n gehele verpakkingslijn te mogen ontwikkelen. Bij Repetto hebben ze het goed begrepen hoe je een brand neerzet. Het doosje van de Eau de Toilette is licht roze en omwikkeld met een lint. De kleur refereert volgens mij naar de kleur van spitsen (balletschoenen) en het lint eromheen naar de linten van die spitsen, om deze vast te knopen rond je been. De haarband is ook in het lichtroze en iets wat ik menig ballerina wel zie dragen. Verder is op alle reclameuitingen een ballerina te zien met de Repetto balletschoenen aan en dat refereert natuurlijk naar de balletschoen waar het allemaal mee begon. Lees het hier.

Repetto

Fotografie: @vanfransebodem | Mireille den Hartog

Om de Eau de Parfum te introduceren bedacht Repetto deze lanceringsact op het plein voor het Palais Royal te Parijs. Een muziekdoos… kijk  zelf maar!

 

3 reacties op “Repetto Eau de Toilette”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: