René Lacoste

Lacoste

Deze blogster heeft binnenkort een bruiloft met aansluitend een galafeest. De jurk was al uitgezocht maar daar moest natuurlijk ook een tas bij, vrouwen onder ons herkennen dat. Niet zo’n groot opzichtig ding maar klein, zwart en beschaafd. En niet geheel onbelangrijk, het liefst van Franse bodem. Ik ging op onderzoek uit op internet en kwam uiteindelijk uit op de Zalando website want daar zag ik een tasje van Lacoste, een mooi, bekend en beroemd Frans merk. Op de Zalando site staan nog meer Franse merken maar het tasje van Lacoste sprak mij meteen aan. Een klein, klassiek model wat overal en altijd ergens bij past. Het bestellen van de tas verliep zeer gemakkelijk, daar ik al een account had op de Zalando website. Dat ging dus lekker vlot.

Lacoste Zalando

De bestelling zou binnen een paar dagen thuis bezorgd worden. En zo gezegd zo gedaan, vrij snel kwam het pakketje ongeschonden en netjes thuisgebracht bij mij binnen. De doos was misschien wat groot voor wat er in zat maar oké. Verder was het allemaal keurig verpakt en mooi op tijd geleverd zodat ik het tasje ruimschoots voor de bruiloft binnen heb.

LacosteLacoste

Door deze aankoop kwam wel meteen de vraag op wie was Lacoste eigenlijk? Tijdens mijn Parijs tripje was ik namelijk in de Rue de La Paix al het Lacoste Lab tegengekomen. Met in de etalage allerlei limited sportartikelen ontwikkeld door Lacoste zoals een fiets, surfplank en rugbybal. Maar de “mens” achter dit imperium kende ik niet.

In 1924 maakt René Lacoste zijn debuut in de tenniswereld wanneer hij voor het eerst de French open wint. De pers is lovend over hem en voorspelt dat hij een groot speler gaat worden. Dat wordt hij ook, hij wint onder andere 10 Grand Slam titels. Helaas stopt hij in 1928 met tennissen. Naast tennisser is René Lacoste ook de uitvinder van het ballenkanon, bedacht hij de groeven in de handgreep van het tennisracket en vervaardigde hij in de jaren’60 als eerste het metalen tennisracket.

De Lacoste polo en Lacoste krokodil

In de jaren ’20 was de tenniskleding stug en niet erg comfortabel en René Lacoste bedenkt een tennisshirt met korte mouw gemaakt van een speciaal weefsel, de nu beroemde polo. Van een journalist krijgt René Lacoste de bijnaam krokodil en in 1926 vraagt René aan een vriend om een logo te ontwerpen met een krokodil. Het nu zeer beroemde logo verschijnt voor het eerst op een blazer van René Lacoste. De Lacoste polo wordt verder ontwikkeld en vercommercialiseerd en in 1933 verschijnt de eerste witte polo met krokodillenlogo op de markt. Een groots en nu wereldberoemd merk is geboren.

lacoste

 

lacoste

Meer informatie en de uitgebreide history over Lacoste vind je op de prachtige website www.lacoste.com

Lacoste Zalando

Fotografie: @vanfransebodem | Mireille den Hartog, http://www.lacoste.com

4 reacties op ‘René Lacoste

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s