De BIC pen

Bic

De doorzichtige balpen met blauwe dop en achterkantje is waarschijnlijk de meest gegeten pen van de wereld. Ikzelf heb ook regelmatig op zo’n pen zitten knabbelen tijdens een wat saaie les op school. Nooit heb ik er toen bij stilgestaan dat die pen, een van Franse bodem artikel was. Nu door dit blog wel, daarom ook een blogpost over dit artikel omdat het denk ik voor iedereen een herkenbaar item is.

Bic

De Bic pen

De bic pen is uitgevonden door Marcel Bich, een in Turijn geboren Fransman. In de buurt van Parijs had hij een bedrijfje waar hij vulpennen en -potloden maakte. In die tijd waren de vulpennen en -potloden een artikel voor de gegoede burgerij en Marcel besloot om ook pennen en potloden te gaan maken voor de wat mindere klasse. Zo kwam hij op het idee om goedkope en met name lekvrije balpennen te gaan produceren. Met geld dat hij verdient had aan de vulpennen en -potloden kocht hij een aantal dure precisiedraaibanken. Na een aantal jaren van uitproberen en uittesten kwamen in 1950 de eerste wegwerp Bic-pennen “van de band”.

Bic

Het werd een enorm succes in Europa en later ook in de Verenigde Staten. Het ging zelfs zo goed, dat Marcel Bich, let op zijn achternaam, grote bedrijven als Waterman, die vulpennen vervaardigd, kon opkopen. Het bedrijf ging in de loop der tijd ook allerlei andere wegwerp items ontwikkelen zoals in 1973 de wegwerpaansteker en twee jaar later kwamen daar nog eens scheermesjes bij. De vormgeving van de Bic pen is in de loop der jaren niet veel veranderd net als het Bic logo wat bestaat uit een poppetje met op zijn rug een pen. Het Franse bedrijf Bic is uitgegroeid tot een wereldimperium vandaar waarschijnlijk ook hun website naam: www.bicworld.com

Bic

5 gedachten over “De BIC pen

Voeg uw reactie toe

    1. Ik denk dat er veel lezers en volgers zijn die het misschien wel weten maar er verder nooit zo bij stil gestaan hebben. Daarom ook deze blogpost. Nog bedankt voor je reactie en veel succes met jou leuk blog bisesdeparis.com

      Groetjes Mireille

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

Brocanterie de Witte Raaf

Brocante • B&B • Atelier

le Cap Ferret de Sophie Juby

mon Ferret authentique et photogénique, mes adresses trendy, mes coups de coeur.

En Gironde

allerlei informatie over de Gironde streek in Frankrijk

van Franse bodem

Franse producten, Franse hotspots in Nederland

%d bloggers liken dit: