Le Lion d’Or te Arcins

le lion d'or

Eigenlijk stond het al jaren op de planning, maar je kent dat wel, het kwam er steeds niet van. We wilden toch wel een keertje eten in Le Lion d’Or te Arcins in de Medoc streek. Ik had ooit eens ergens gelezen dat je zo maar, op een doordeweekse dag, tijdens de lunch madame de Rothschild tegen kon komen en dat zij dan ook doodgewoon  naast je kwam zitten aan het met damast beklede tafeltje. Nou dat leek ons wel eens leuk. Nou wil het geval dat madame ” Philippine” de Rothschild nog niet zo lang geleden is overleden, dus die zouden we daar niet meer treffen maar misschien wel andere wijnboeren uit de streek.

Le Lion d'Or

Aan de buitenkant is het eigenlijk een beetje een nietszeggend restaurant, geen poeha zal ik maar zeggen. De menukaart hangt keurig buiten, zoals dat moet in Frankrijk en voor de ramen hangt vitrage, zoals je die hier veel op het platteland tegenkomt. Het enig wat verraad dat daar binnen iets te doen valt, is het aantal auto’s op het tegenovergelegen parkeerterrein, die is namelijk gewoon vol.

Le Lion d'Or

Le Lion d’Or

We gingen naar binnen en wachtten keurig op de ober, ook dat doe je keurig in Frankrijk, tot die naar ons toe kwam. We kregen de keuze links of rechts. Ik had al meteen gezien dat ik in het rechterzaaltje wilde zitten. Een niet al te grote ruimte met aan 1 kant spiegels en aan de andere wand kastjes. In die kastjes liggen flessen wijn en die flessen zijn van de desbetreffende wijnboeren uit de buurt. Op elk kastje zit een keurig naamplaatje van het betreffende Chateau. Wanneer je als  Chateau eigenaar gaat eten bij Le Lion d’Or, wordt er dus je eigen wijn geschonken.

Le Lion d'Or

We nemen plaats en naast ons zit een typische Medocain, donker haar, beetje mollig, gebruind en flink gebaren makend met zijn handen bij het converseren. Wel gezellig vinden wij. We krijgen de kaart, bestellen een (huis)wijntje en krijgen vrij snel een hapje voor bij de “apéro”. Wit brood met een ansjovis pasta en een plakje worst. We bestellen het menu van, let op!!, maar liefst 15 euro. Daarvoor krijg je een soep, salade, hoofdgerecht, kaas en een toetje en dat alles inclusief een glas wijn. Het uitproberen waard toch!

Le Lion d'Or

De soep die we krijgen is een soort aardappelsoep, zeer smakelijk en erg lekker. Daarna de salade, bestaand uit wat tomaten, sla en cantaloupe meloen. Het hoofdgerecht was werkelijk subliem, kalfsvlees met onder andere wortelen en wat rijst. Dit was werkelijk zalig en dat voor die prijs. Na het hoofdgerecht volgde nog wat kaas en het dessert. Ook beide hartstikke lekker. Wij hadden een voldaan gevoel.

Le Lion d'Or

Terwijl wij daar heerlijk in de Lion d’Or zaten te eten kwam er een filmploeg binnen. Er werden opnames gemaakt en al snel bleek dat het Engelsen waren die voor de BBC opnames kwamen maken. Ook zij beveelden het menu van 15 euro aan hun kijkers aan, om het vervolgens na de opname, ook zelf te gaan nuttigen.

Le Lion d'Or

Wat we erg leuk vonden, was dat de Chefkok, bij de afreken-balie, even navraag deed bij iedereen of het gesmaakt had, dat maakt een bezoekje aan de Le Lion d’Or nou de moeite waard. Le Lion d’Or is zeker een adres om te onthouden in de Medoc en wij als semi Medocains gaan daar zeker in de toekomst nog een keertje lunchen.

Le Lion d'Or

 

Restaurant Le Lion d’Or | 11 route de Pauillac | 33460 Arcins en Médoc | www.leliondor-arcins.fr

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s