Pâtisserie Ladurée Paris

van Franse bodem

van Franse bodem

De Macaron

Zeg je Ladurée, dan denk je meteen aan het wereldberoemde koekje, de macaron. Een amandelkoekje met een zachte vulling. De buitenkant is bros en de vulling zacht, een perfecte combinatie. De macaron is een koekje dat bestaat uit 2 koekjes gemaakt van eiwit, suiker en gemalen amandelen met daartussen een vulling. De vulling kan van alles zijn, zoals notencrème, mokka- of chocoladevulling, crème au beurre, aarbeienvulling of karamel. Zelf maken is lastig omdat er nogal wat factoren, zoals de juiste temperatuur van de ingrediënten, de versheid van de ingrediënten en de oventemperatuur nodig zijn, om het perfecte macaronkoekje te krijgen.

van Franse bodem

Ladurée Paris

Tegenwoordig kun je ze op veel plekken kopen, maar in de jaren 30 van de vorige eeuw waren ze een zeldzaamheid en alleen te verkrijgen bij Ladurée. Want rond 1930 was het Pierre Desfontaines, een neef van de banketbakker Louis Ernest Ladurée die de macaron bedacht.

van Franse bodem

Ladurée had toen al een aardige naam opgebouwd als banketbakker en tearoom. Het was namelijk Louis Ernest Ladurée die rond 1862 vanuit Zuidwest Frankrijk naar Parijs kwam en zich vestigde aan de Rue Royale. De buurt waar de Madeleine kerk en de Opera staan en dat in die tijd een belangrijk zakendistrict was. Vele grote en dure namen van luxe producten streken neer in deze buurt. Er kwamen restaurants en cafés en ook de eerste tearooms, waaronder die van Ladurée.

Presentation de la Maison MAJ Octobre 2014 UK_Pagina_08

Maar als in het midden van de vorige eeuw de macaron geboren wordt in het huis Ladurée, krijgt Ladurée wereldfaam. Want je kan wel zeggen dat de macaron Ladurée wereldfaam heeft bezorgd. Het is denk ik de bekendste macaronbakker van de wereld. En wel van de macaron de Paris.

Réglette Napoléon Noire HD (1)

Het Ladurée imperium heeft zich in de loop der jaren enorm uitgebreid en in Parijs alleen al zitten wel 5 winkels, waaronder aan de Avenue des Champs-Elysées.

10917274_804889202882295_5443756185940928678_n

Ze hebben een shop in één van de vleugels van Château Versailles, op de beide vliegvelden van Parijs en ze zitten in luxueuze plaatsen als Nice en Saint-Tropez.

La Boutique Champs Elysées (1)

Wereldwijd heeft Ladurée onder andere shops in Japan, Dubai, Brazilië, Australië, Zwitserland en de Verenigde Staten. Er gaan zo’n vijftienduizend macarons per dag over de toonbanken. En dan hebben we nog niet eens de verkoop via internet erbij geteld. Een klein koekje kan dus een bedrijf groot maken. Maar Ladurée heeft meer in huis. Zo verkopen ze ook een beautylijn, luchtjes, kaarsen en andere accessoires.

Presentation de la Maison MAJ Octobre 2014 UK_Pagina_30

In 2012 is er de chocoladelijn Les Marquis de Ladurée aan toegevoegd. Deze is geïntroduceerd door David Holder, nu de grote man achter Ladurée. Hij is ook één van de oprichters geweest van de bakkersketen Paul.

Presentation de la Maison MAJ Octobre 2014 UK_Pagina_24

Wil je eens langs één van de pracht en praal winkels of tearooms van Ladurée als je bijvoorbeeld in Parijs bent, kijk dan voor adressen en nog meer informatie over Ladurée op www.laduree.com

Presentation de la Maison MAJ Octobre 2014 UK_Pagina_09

Beeldmateriaal: Ladurée Paris

10 reacties op “Pâtisserie Ladurée Paris”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: