Crêperie Juffrouw Jacoba in Amersfoort

IMG_3609

Als er iets Frans is, zijn het wel de crêpes. Je kunt ze werkelijk overal in La Douce France krijgen. En nu ook in het historische Amersfoort bij Juffrouw Jacoba.

Ze zijn net vijf weken open, de dames van de crêperie “Juffrouw Jacoba” in de Krankeledenstraat 6, gelegen in de mooie binnenstad van Amersfoort. In een mooi pand, een rijksmonument, waar in de middeleeuwen een kistenfabriek was gevestigd, kun je nu onder andere een zalige crêpe, galette, croque of wentelteefje nuttigen. Met ook nog eens aan de achterkant een tuin, die van het voorjaar gereed komt en die grenst aan de gracht, is dit een mooie nieuwe aanwinst voor de stad.

van Franse bodem

De dames hebben hun werk goed gedaan, niet alleen op het gebied van het interieur, die authentiek  aandoet, maar ook op marketinggebied. Zo kwamen ze er achter, dat er nog nergens in Amersfoort crêpes verkocht werden en werd de teckel, die één van de eigenaressen ooit had, toegevoegd aan het logo van Juffrouw Jacoba.

Juffrouw Jacoba

De naam Juffrouw Jacoba stamt nog uit de tijd dat de dames een biologische lunchroom hadden in Soest. Zij kozen toen voor deze naam, omdat Juffrouw Jacoba in vroegere tijden de eerste zakenvrouw was in Soest. Nu hebben ze deze naam verbonden aan de crêperie met als embleem in het logo, de teckel. Wat leuk hoe dingen samen kunnen komen.

van Franse bodem

Eén van de dames van Juffrouw Jacoba is van huis uit kok en bedenkt de receptuur voor de crêpes, galettes, croques en wentelteefjes. De producten zijn allemaal vers en home-made, zoals de tomatensaus en paddestoelenragout. Daarnaast zijn ze nog volop aan het experimenteren wat betreft vullingen voor de galettes en het creëren van taarten.

Van Franse bodem

De crêpe en het wentelteefje die wij hadden waren in ieder geval zalig en op de terugweg naar huis waren we al aan het verzinnen wat we de volgende keer zouden nemen tijdens ons bezoekje aan Juffrouw Jacoba. Met de wetenschap dat we in de toekomst ook buiten kunnen zitten, is dit een leuke stek met producten van Franse bodem. En waar we ons een beetje op Franse bodem kunnen wanen. Bon appétit!

Juffrouw Jacoba  |  Krankeledenstraat 6  |  3811 BN Amersfoort  |  033 2855985

www.juffrouw-jacoba.nl

8 reacties

  1. […] Ga je naar de Bretagne streek in Frankrijk dan kom je menig tentje tegen waar je crêpes en galettes kunt eten. De crêpe is een flensje die je met wat suiker of nutella zo uit je hand kunt eten, zoet dus. Voor de  galette, de hartige variant, moet je toch echt even gaan zitten. De galette, gemaakt van onder andere boekweitmeel, is met wat ham, ei, worst, kaas en groenten een hartig tussendoortje dat ook ver buiten Bretagne een plekje heeft gekregen in de gastronomie. Zo at ik hem laatst gewoon in Amersfoort bij Crêperie Juffrouw Jacoba. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s