Spetterende Tourmakers – avond

foto 4 kopie

Opgetogen en met enorm veel zin ging ik gisteravond (maandag 22 juni) naar Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Daar was namelijk de ongelooflijk sfeervolle en goedgeorganiseerde Tourmakers avond. Even voor wie het nog niet weet, een Tourmaker is een vrijwilliger tijdens de Grand Départ van de Tour de France. En omdat deze start van dit geweldige wielerfeest in Utrecht plaatsvind, ik daar redelijk in de buurt woon en het ook nog eens een event is Van Franse bodem dacht ik: kom laat ik mij opgeven als Tourmaker.

foto 1 kopieVandaar mijn aanwezigheid bij de inspiratieavond voor Tourmakers gisteravond in de Domstad. Tijdens mijn wandeling naar het Spoorwegmuseum zag ik al het een en ander wat met dit grootse evenement te maken heeft. Een muurschildering van een wielrenner in Rietveld stijl en menig boom is ingepakt in gele- en wit met rode stippenstof.

foto 4Bij Het Spoorwegmuseum stonden de Skoda-auto’s met de Nijntjes erop opgesteld. Met de meute mee liep ik naar binnen en ging in de richting van de grote centrale hal van Het Spoorwegmuseum. Bij binnenkomst overviel mij de warmte en de hoeveelheid mensen.

foto 3 kopieMaar liefst 1200 tourmakers waren er bij elkaar. Omdat ik iets aan de late kant was werd ik meteen doorgestuurd naar het centrale gedeelte omdat de opening zou beginnen. De Burgemeester van Utrecht, de heer Van Zanen en de burgemeester van Rotterdam, de heer Aboutaleb verkondigde hoe belangrijk onze taak is tijdens de Grand Départ en dat we er een mooi en geweldig event van moeten maken. Na nog enkele filmpjes van wielerploegen, de start vorig jaar in Leeds en de directeur van de Tour de France, kon het eten beginnen.

foto 3 kopie 2Het buffet was werkelijk geweldig goed verzorgd. Boeuff Bourguignon en Coq au Vin met stokbrood, mosterdsoep, quiche, franse frietjes en als toetje stukjes appel met crème vanille. Je snapt dat ik daar, samen met een glaasje witte Chardonnay, heerlijk van heb genoten. Ondertussen was ik aangeschoven aan een lange eettafel bedekt met ruitjes tafelkleed en leerde ik andere Tourmakers kennen. We zullen elkaar tijdens de Grand Départ niet tegenkomen denk ik, want we waren allemaal ergens anders in gedeeld. Maar het was wel leuk om van elkaar te horen wat onze motivaties waren om Tourmaker te worden.

foto 1

Dat wij Nederlanders niet de enige nationaliteit waren deze avond, bleek wel uit het feit dat er ook mensen waren uit Ierland, Frankrijk, Colombia, Italië en Duitsland. Ook zij vinden het fantastisch om Tourmaker te zijn voor dit geweldige event in Utrecht. Het spannende moment van de presentatie van de kleding-outfit, die wij als tourmaker aangemeten krijgen, naderde en bij binnenkomst van de modellen werd er geapplaudisseerd en was iedereen tevreden over hoe het eruit zag.

tourmaker

De Franse muziek werd opgezet en aan het eind van de avond werd er nog een grote groepsfoto gemaakt van alle Tourmakers bij elkaar (ik zit rechtsonder, op een tafel, achter de jongen met het blauwe vest met witte streep op de mouw aan). Gewapend met mijn kledingpakket, een volle maag en het leren kennen van leuke mensen verliet ik Het Spoorwegmuseum en trotseerde de regen in het regenjack wat in het tourmakerskledingpakket zat. Ik kijk uit naar zaterdag 4 en zondag 5 juli, want dan gaat het gebeuren in Utrecht. 800.000 bezoekers worden er verwacht, waarvan ik er aan een aantal daarvan informatie mag verlenen over dit geweldige spektakel. A bientôt, A Le Grand Départ!

2 reacties

  1. Geweldig leuk voor je om het van zo dichtbij te mogen meemaken! En wij maken het ook een beetje meer mee dan wat je zo in de media leest dankzij jouw leuke berichten! Heel veel plezier!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s