Marathon du Medoc

medoc, Frankrijk

medoc, Frankrijk

Morgen start hij officieel, de 31e editie van de Marathon van de Médoc in Frankrijk. Maar vandaag zijn er ook al allerlei festiviteiten rondom dit aparte festijn. De meeste festiviteiten vinden plaats in het dorpje Pauillac, zoals de start van de marathon, het diner en op zaterdagavond de afsluiter, het vuurwerk. De route van de marathon beslaat 42 km en je mag er 8 uur over doen. Het aparte aan deze marathon is onder andere, dat veel deelnemers zich uitdossen in de meest aparte en gekke creaties.

medoc, Frankrijk

Daarnaast zijn de tussenstops van de marathon op de meest mooie en grote kastelen van de streek. Zo kom je langs Chateau Pichon Longueville, Chateau La Tour Carnet, Chateau Mouton-Rothschild en Chateau Lynch-Bages. Niet de eerste de beste chateaux waar je, als het mee zit, ook nog een lekker slokje wijn aangeboden krijgt.

medoc, Frankrijk

Ook is er een fietsroute uitgezet, zodat je per tweewieler de marathon kan volgen. Onder de deelnemers zijn onder andere veel medewerkers van de deelnemende chateaux, maar ook van grote Franse bedrijven zoals LU France, Leclerc en de EDF. Meer dan 10.000 deelnemers lopen mee in deze maffe marathon waar je op de tussenposten getrakteerd wordt op lekker eten en drinken en op muziek door de maar liefst 53 orkestjes die langs het parcours staan. Ik denk dat dit festijn voor zowel de deelnemers als de toeschouwers een hele leuke happening is. Misschien volgend jaar toch maar eens gaan kijken, tenslotte is de Médoc ons 2e thuis!

Naamloos-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s