Mocassins Weston

De mocassins van het Franse merk Weston staan voor stijl. Geen schoen symboliseert de Parijse fashion-stijl zo goed als de mocassin 180.  De loafer (mocassin), voor zowel dames als heren, is een icoon geworden in de loop der jaren. Hij is zelfs zo populair dat hij gedragen wordt door presidenten, prominente zakenlieden en kunstenaars. Dit model mocassin werd gelanceerd in 1946 in hetzelfde atelier waar in 1891 de allereerste mocassin van de band kwam. Het atelier stond in Limoges en werd opgericht door Edouard Blanchard.

van Franse bodem

In 1922 openen ze de eerste winkel in Parijs aan de Boulevard de Courcelles. Het model mocassin 180 wordt in de jaren ’60 van de vorige eeuw immens populair. Een groep jongeren (dandy’s) genaamd ‘La Bande du Drugstore’ creëren hun eigen kledingstijl. Hun trefpunt is Le Drugstore, een beruchte nacht winkel en een cafe aan de modieuze Champs-Élysées. Zij kleedden zich in spijkerbroek met opgerolde pijpen, ray-ban zonnebril, wollen pull en de mocassin 180. Deze kledingstijl is vandaag de dag alledaagse kost, maar was toen zeer revolutionair. Vooral ook omdat de jongeren van ‘La Bande du Drugstore’ de schoenen droegen met blote voeten.

Het model van deze mocassin is eigenlijk vanaf  het jaar van zijn lancering 1946 niet zoveel veranderd. Er zijn enkele aanpassingen gedaan en tegenwoordig is de mocassin 180 in verschillende kleuren en ledersoorten te verkrijgen, maar het heeft zeker zijn Franse elegantie behouden.

Het merk Weston dank zijn naam aan het feit dat in 1904 de zoon van Edouard Blanchard naar de Verenigde Staten afreist. Hij gaat naar Weston, Massachusetts, om daar de nieuwste producttechnieken te leren. Hij blijft er 3 jaar en leert er de Goodyear techniek.

Rond 1922 ontmoet Edouard Blanchard ene Jean Viard en samen deponeren ze de naam JM Weston en ze gaan de mocassins produceren en openen de winkel aan Boulevard de Courcelles. De naam mocassin ontleent zijn naam aan een traditionele Canadese schoen die makasen heette.

Meer weten over deze beroemde mocassin? http://www.jmweston.fr			

Een reactie op “Mocassins Weston

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s