Handschoenen van Maison Fabre

van franse bodem

 

De tijd dat er handschoenen gedragen werden, en dan niet alleen met heel koud weer, is voorbij. Mooie leren handschoenen hoorden vaak bij een outfit voor buiten en lange witte handschoenen sierden de galajurk. Een bedrijf wat gespecialiseerd was en is in handschoenen is Maison Fabre in Parijs. 

Het verhaal van Maison Fabre begint in Millau (Aveyron) in 1924 als Etienne Fabre zijn bedrijf in handschoenen opricht. Vanuit het bescheiden huis waar hij zijn atelier begint, start hij zijn bedrijf Maison Fabre en huurt borduursters en naaisters in om de handschoenen te vervaardigen.  Twee jaar later is Maison Fabre bekend omdat ze zijn gespecialiseerd in witte handschoenen van geitenleer.

Maison Fabre Dossier de Presse 2015 WEB_Pagina_09

Door het vele reizen van de dochter en zoon van Etienne, raken de handschoenen wereldwijd bekend.  Ze creëeren modellen voor modehuizen en grote shows en de handschoen wordt een elegante accessoire. Maar de handschoen verdwijnt uit het straatbeeld en het huis Fabre gaat daardoor andere en creatieve manieren zoeken om de handschoen nieuw leven in te blazen.

Maison Fabre Dossier de Presse 2015 WEB_Pagina_18

Als Maison Fabre een winkel opent in Versailles creëren ze handschoenen die geïnspireerd zijn op handschoenen die zijn gedragen door Marie Antionette. Motieven van een jurk van Marie Antionette zijn een inspiratiebron voor 2 paar handschoenen van lamsleer. Kostbare handschoenen, omdat het borduursel volledig met de hand gemaakt wordt.

Maison Fabre Dossier de Presse 2015 WEB_Pagina_07

Vorig jaar, in 2015, creëren ze samen met het Franse automerk DS een paar handschoenen voor zowel mannen als vrouwen. Handschoenen met een zakelijke uitstraling waar er niet meer dan 50 van gemaakt zijn. Deze limited edition was te zien tijdens een tentoonstelling in Parijs (EXPOSITION MAISON FABRE x DS WORLD PARIS) Maison Fabre Dossier de Presse 2015 WEB_Pagina_08

Voor de film over Grace Kelly worden er maar liefst 20 paar handschoenen vervaardigd. De hoofdrolspeelster Nicole Kidman krijgt met de hand en op maat gemaakte handschoenen aan. Lange handschoenen  van lamsleer met parelmoeren knoopjes, handschoenen van katoen en gebreide en gehaakte handschoenen werden door het Huis Fabre gecreëerd, allen geïnspireerd op de handschoenen die Grace Kelly droeg. Die zij trouwens over het algemeen kocht bij Christian Dior.

Maison Fabre Dossier de Presse 2015 WEB_Pagina_11
Kijk voor meer voorbeelden van handschoenen van Maison Fabre van Franse bodem op www.maisonfabre.com Maison Fabre Dossier de Presse 2015 WEB_Pagina_10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s