Jeans van Franse bodem

van franse bodem

Een spijkerbroek, wie heeft hem niet in de kast hangen. Wat oorspronkelijk een werkbroek was, is nu een alledaags fashion item. Een spijkerbroek wordt gemaakt van denim stof. De naam voor deze stof, denim, komt van de Franse benaming serge de Nîmes. Serge was een stof dat voor het eerst in de Zuidfranse stad Nimes werd vervaardigd door de familie André. Een stof die sterk genoeg was om broeken van te maken voor de veehoeders te paard van de Camargue.

van franse bodem #jeans #frankrijk

De benaming Bleu Jeans komt van de blauwe kleurstof indigo, waar de denim mee gekleurd werd en van de Franse benaming Gênes voor Genua (Italië). De denim spijkerbroek, oftewel de jeans, is vooral in de 19e eeuw door de Amerikanen wereldberoemd geworden. Maar de jeans vond dus zijn ‘oorsprong’ in La Douce France. Een van de producten van de ‘Franse’ spijkerbroek is Jeanstuff.

van franse bodem jeans

Al 3 generaties lang, sinds 1892, produceerd de familie Tuffery de jeans TUFF’s denim spijkerbroeken. In de Cevennen in Florac, Lozère, ontstaat het atelier waar de spijkerbroeken met de hand vervaardig worden. Er komen dagelijks zo’n 500 broeken ‘van de band’. Na de Tweede Wereldoorlog draait de productie van  jeans TUFF’s op volle toeren. Helaas gaat het minder in de jaren ’70 door de opkomst van de lageloon landen. Bijna alle arbeidsplaatsen verdwijnen, alleen de 3 broers en zus Tuffery blijven over en gaan de jeans TUFF’s spijkerbroek in kleine oplage weer produceren. Een 100% Made in France product.

van franse bodem Frankrijk jeans

De jeans TUFF’s spijkerbroek is van hoge kwaliteit. Wordt van ontwerp tot aan kant en klaar kleding stuk voor 100% geproduceerd in Frankrijk.  Het patroon wordt met krijt op de stof getekend, uitgeknipt en met de hand in elkaar gezet. Daarna volgt de ‘versiering’ van de jeans met knopen, zakken, klinknagels en labels. Kenmerkend voor deze spijkerbroek is de Franse vlag, die op de achterkant de broek siert. Meer over deze spijkerbroek/jeans van Franse bodem: www.jeanstuffs.com

DSC0560.jpg

Beeldmateriaal: ®jeans TUFF’s

Een gedachte over “Jeans van Franse bodem

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: