De Hermès Kelly-Bag

Bij het modehuis Hermès heeft elk artikel een eigen naam. Zo heb je de carré, de vierkante sjaal, de Birkin-bag en de memorabele Kelly-Bag. De nu zo bekende Kelly-bag bestond al langer voordat het zijn beroemde naam kreeg.

schermafbeelding-2016-10-16-om-12-59-47

Rond 1930 ontwierp Robert Dumas een eenvoudige tas die brak met de decoratieve stijl die er toen in de mode heerste. De tas kreeg de naam ‘Sac à Dépêches’. De tas was een afgeleide van een groter model dat oorspronkelijk zadels vervoerde.

schermafbeelding-2016-10-16-om-13-00-07

In april 1956 trouwde Grace Kelly met de prins van Monaco en werd ‘verliefd’ op deze tas. Ze gaf Hermès de opdracht om een 6-tal van deze tassen te laten maken in verschillende kleuren.

Schermafbeelding 2016-10-16 om 13.07.07.png

Toen ze deze tas eind 1956 voor haar bolle buik droeg om haar zwangerschap te verhullen zag een fotograaf van Life Magazine toch kans om een foto van haar en de tas te schieten. Vervolgens belande deze foto op de cover van Life Magazine en werden beiden wereldberoemd. De tas kreeg de bijnaam ‘Kelly Bag’. Vanaf 1977 werd deze benaming in huize Hermès officieel.

tumblr_m8q99cFh521r8is2eo1_500.jpg

Twee keer per jaar (bij het wisselen van het seizoen) kopen de Hermès winkels de collectie in bij Hermès. Special orders kunnen het gehele jaar worden gedaan.

06_HermesChaussuresPE17_©O.Harvilahti.jpg

Elk seizoen zijn er weer nieuwe uitvoeringen van de Kelly Bag. Op de afbeelding hierboven een exemplaar uit de nieuwste collectie. Als zo’n model is uitverkocht kan je wachten tot het volgende seizoen, of plaats je een special order. Er gaat erg veel tijd zitten in het vervaardigen van een handgemaakt Kelly Bag. Dat maakt dat je op de tas moet wachten. Maar geduld is een schone zaak want dan heb je ook een pracht van een tas.

316e23368650866fd46a2a2c71ab2021.jpg

 

Elke tas wordt namelijk door 1 ambachtsman of -vrouw gemaakt en dat duurt soms wel meer dan 24 uur. Aan de stempel in het riempje kan je zien door wie en wanneer deze tas, met een vanafprijs van ruim 6.000 euro, gefabriceerd is.

Meer weten over het modehuis Hermès?: netherlands.hermes.com

Eén reactie

  1. […] Zonder er erg in te hebben, liep ik er die vrijdagmiddag tegenaan. Ik was in Amsterdam voor de tentoonstelling over de Trunks in het Tassenmuseum en was daarna op weg naar wat Franse adressen in de Pijp. Vanwege het uitvallen van enkele tramlijnen besloot ik te gaan lopen, het was tenslotte mooi weer. Ik liep de Nieuwe Spiegelstraat in en plots stond ik voor de etalage van ‘L’Étoile de Saint Honoré’. Goh, mooie tassen dacht ik, van mooie Franse merken zoals Chanel, Louis Vuitton, Dior en Hermès. […]

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s