Petit Brasserie Vieux Paris Arnhem

 

Wat doe je als eigenaresse van dit blog, als je zoon jarig is en in de stad waar hij woont een Franse brasserie zit. Nou, dan reserveer je daar een tafel voor 4, rijd je naar Arnhem en strijk je neer aan de Klarestraat 15.

img_1872

Met maar 26 stoelen in de zeer knusse en gezellige Petit Brasserie Vieux Paris in Arnhem is het dringen geblazen. Reserveren is zeker een must, want de stoelen zijn snel gevuld. Dat kan ook niet anders, want de ambiance is zeer aangenaam en het eten is formidabel. Daarnaast is het restaurant maar 8 maanden per jaar open, drie avonden in de week. Van donderdag t/m zaterdag.

img_1876

Petit Brasserie Vieux Paris heeft sinds 13 februari 2016 zijn deuren geopend en is gevestigd in een leuk oud pandje in het centrum van Arnhem. De brasserie wordt gerund door 2 vrienden, Theo en Piet. Patron cuisinier Piet van Lieshout kookt de franse sterren van de hemel en Theo serveert de overheerlijke gerechten uit. Als de petit brasserie helemaal vol zit, en dat zit het bijna altijd, is het aanpoten voor de 2 vrienden in dit net wat te krappe etablissement.

De 3-gangenmenukaart voor nog geen 26 euro p.p. is overzichtelijk en niet te overdadig. Op de kaart, die wekelijks wisselt, staan traditionele Franse gerechten. Deze staan er zowel in het Frans genoemd als in het Nederlands. Je kan kiezen uit onder andere kikkerbilletjes, entrecôte, Chateaubriand, slakken, wildpaté, kaas en crème brulée. Veel van de gerechten worden bereid op de Green Egg, die achter de bar een prominente plek inneemt in dit kleine huiskamer-brasserietje.

fullsizerender

De tafels van Petit Brasserie Vieux Paris zijn gedekt met een grote papieren placemat, die de gehele breedte van de tafel bedekt. Verder een katoenen servet, gerold in een servetring met daarop een gans, een (nep) Laguiole mes, ander bestek, een fles water (gratis), Picardie glazen en sfeerverlichting. Op de placemat staat de geschiedenis en het verhaal achter de petit brasserie en vooral ook de do’s en dont’s.

img_1875

Bij binnenkomst krijg je al gelijk een heerlijk klein hapje om de smaakpapillen wakker te schudden en wordt er een mandje brood met komkommer/knoflook dip neergezet. De voorgerechten: wildpaté, coquilles, gamba’s en slakken vallen zeer in de smaak, al heeft de kreeftensaus bij de gamba’s een ietwat rare nasmaak.

fullsizerender-2

De gesmoorde haas, eendenborstfilet en de spies Vieux Paris zijn goed op smaak en op een perfecte manier gegaard. Bij deze hoofdgerechten wordt garnituur geserveerd in kleine schaaltjes op een standaard. Dat moet ook wel, want op tafel is weinig plek. De kaas, profiteroles en crêpes Suzette zijn heerlijke (zoete) afsluiters van dit geweldige diner.

img_1877

Met een zeer voldaan gevoel en helemaal in Franse sferen, want de hele avond hebben we Franse muziek tot ons genomen, verlaten wij dit gezellige huiskamer-brasserietje. We komen zeker nog een keertje terug en niet pas als onze zoon weer jarig is.

Ik zou Petit Brasserie Vieux Paris graag op de lijst van genomineerde van Het Fijnste Franse restaurant van Nederland terug willen zien, wat elk jaar georganiseerd wordt door het magazine Leven in Frankrijk. Dat verdienen de mannen namelijk!

Reserveren kan uitsluitend door te bellen met 06 316 826 82. website: http://vieuxparis.nl en een Facebook-pagina.

Petit Brasserie Vieux Paris | Klarestraat 15 | Arnhem | 06 316 826 82

 

11 reacties op “Petit Brasserie Vieux Paris Arnhem”

  1. L.boode Avatar
    L.boode

    Klinkt goed ! Zijn ze ook open voor lunch

    Geliked door 1 persoon

    1. Mireille den Hartog Avatar

      Helaas niet. Ze zijn open op donderdag, vrijdag en zaterdagavond. Maar wat niet is kan misschien nog komen. Voor nu zeker de moeite waard om eens op een avond te bezoeken.

      Like

  2. Roel Avatar
    Roel

    Helaas zijn de foto’s van mindere kwaliteit, echter de omschrijving van de smaakbeleving kan ik volledig beamen. Vanaf 14 September staan de heren weer klaar om de gasten culinair te verwennen. Let op; op een andere locatie. Tegenover Musis Sacrum.

    Like

    1. Mireille den Hartog Avatar

      Bedankt Roel voor je reactie. De beelden zijn inderdaad niet geweldig, genomen met een IPhone n de ruimte is nogal donker. Ik wilde al melding maken vd verhuizing en het feit dat het oude adres voor groepen is. Gr. Mireille

      Like

  3. Vieux Paris Arnhem breidt uit! Avatar

    […] Paris. Een uitbreiding want het etablissement aan de Klarestraat 15 blijft bestaan onder de naam Vieux Paris Diner Privé. Hier kun je privé, met een gezelschap van ongeveer 25 man, heerlijk genieten van een Franse […]

    Like

  4. Kenneth Avatar
    Kenneth

    Ik kwam via Google op dit oudere blog bericht terecht. Zaterdag stond in De Gelderlander het bericht dat de bekende Estée Strooker van 24 Kitchen, Het Amusement en eetwinkel De Stroom dit knusse zaakje van haar oom Piet van Lieshout heeft overgenomen. Het moet een Franse hapjesbar worden, net zoiets als de tapasbar in Spanje.Het klinkt allemaal veelbelovend en ik weet nu ook dat ze het niet van een vreemde heeft, dat lekkere koken.
    Hier een link: https://www.gelderlander.nl/arnhem/nieuwe-franse-tapasbar-in-arnhem-met-een-vleugje-estee-strooker~a243cc36/

    Like

    1. Mireille den Hartog Avatar

      Wat leuk je bericht. Bedankt daarvoor en wat een toeval. Ik publiceer namelijk a.s. Woensdag een blogartikel over het nieuwe Petit Vieux Paris. Bedankt voor je info. Gr. Mireille den Hartog

      Like

  5. Estée Strooker opent Franse tapasbar Petit Vieux Paris in Arnhem – van Franse bodem Avatar

    […] twee jaar geleden ontdekte ik het restaurant Vieux Paris in Arnhem. Mijn zoon studeerde daar en we hadden iets te vieren. Ik als eigenaar van het blog Van […]

    Like

  6. Heleen Avatar
    Heleen

    Leuk entourage
    Maar ………Zeer slecht gegeten veel te zout, bevroren tonijn
    Slechte reacties van bediend personeel over de klachten
    Prijs kwaliteit niet in verhouding

    Geliked door 1 persoon

    1. Mireille den Hartog Avatar

      Dat is wel heel jammer en ook gewoon slecht. Hoop dat het eenmalig was want anders duurt het niet lang voor ze. Hoop volgende keer beter! Groetjes Mireille

      Like

Plaats een reactie

Welkom op Van Franse bodem, een blog over allerlei leuke dingen op Frans gebied in Nederland. Denk aan Franse producten, films, boeken, restaurants, hotspots, tentoonstellingen en allerlei andere interessante Franse (uitgaan)tips!
Geniet en kom in Franse sferen.

Franse adressen in Nederland

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Prenons contact

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.
Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken