Café Colette Haarlem

Omdat ik toch in Haarlem was voor de opening van Toujours, dacht ik, ik zoek ook meteen dat andere leuke Franse tentje op waar ik over gehoord had via vriendinnen. Bleek het desbetreffende restaurant Café Colette praktisch naast het nieuwe te openen ethablissement te zitten.

IMG_2021

Ik had namelijk begrepen dat ze bij Café Colette overheerlijke gegrilde piepkuikentjes serveerde. Daar kun je mij voor wakker maken. Als we in Frankrijk zijn speuren we altijd naar de lekkerste Poulet Roti. Ondertussen hebben we zo onze vaste adresjes daar.

Bij binnenkomst zag ik het spit al draaien achterin de mooie zaak. Het rook ook zalig en ze zagen er prima uit. Bij Café Colette serveren ze ook zalige Entrecote en overheerlijke verse vis gerechten. In het weekend hebben ze van 4 tot 5 uur een oester happy hour. De oesters zijn dan 1 euro per stuk. Goed glaasje wit erbij en je weekend kan niet meer stuk.

cafe colette

De inrichting van Café Colette is echt Frans, veel koper, witte bol lampen, witte tegeltjes, wit tafellinnen en donker bruine tafels en (thonet)stoelen. Ook de lange leren banken ontbreken niet. Je kunt de maaltijd eventueel ook gewoon aan de bar nuttigen als je dat wilt.

IMG_2024

Zo’n twee jaar geleden is de zaak geopend en de kast achter de bar is een een eigen ontwerp. De naam doet anders vermoeden, Café Colette, maar dit sfeervolle restaurant is zeker een aanrader. Dit weten ze allang in Haarlem want de zaken gaan goed, een echte hotspot dus!

cafe colette

Fotografie: ©vanfransebodem | Mireille den Hartog

Café Colette | Oude Groenmarkt 22 | Haarlem

023 53 29 357 | www.cafecolette.nl

Keuken is dagelijks geopend van 16.00 uur tot 23. 00 uur

p.s. kreeg de menukaart mee naar huis. Kan ik elke dag verlekkerd naar kijken want hij prijkt ingelijst op mijn bureau.

2 reacties op ‘Café Colette Haarlem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s